Καναδάς: Ναυάγιο σκάφους παρακολούθησης φαλαινών – Πέντε νεκροί (vid)

Καναδικό σκάφος παρακολούθησης φαλαινών στο οποίο επέβαιναν 27 άνθρωποι βυθίστηκε την Κυριακή ανοικτά των ακτών της Βρετανικής Κολομβίας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε Βρετανοί, ενώ η τύχη ενός αγνοείται.

Στρατιωτικό ελικόπτερο διάσωσης και αεροσκάφος στάλθηκαν στην περιοχή ανοικτά των ακτών του Τοφίνο, όταν το σκάφος έστειλε σήμα κινδύνου γύρω στις 17:00 τοπική ώρα, σύμφωνα με το JRCC. Πολλά άλλα σκάφη της ακτοφυλακής συμμετέχουν στην έρευνα ανοικτά της ανώμαλης δυτικής ακτής του Βανκούβερ Άιλαντ.

Επίσης, αλιείς και αλιευτικές εταιρίες συμμετείχαν στις επιχειρήσεις διάσωσης, με περίπου 15-20 σκάφη να φεύγουν από την τουριστική πόλη.

Είκοσι ένας άνθρωποι είχαν διασωθεί μέχρι χθες βράδυ, ενώ, δεκαοκτώ μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο του Τοφίνο, από τους οποίους οι τρεις διακομίστηκαν σε άλλα ιατρικά κέντρα του νησιού. Η κατάστασή τους είναι σταθερή και ορισμένοι έχουν ήδη πάρει εξιτήριο.

Νωρίτερα, στρατιωτικά αεροσκάφη και σκάφη της ακτοφυλακής φώτισαν την περιοχή όπου το σκάφος παρέμεινε μισοβυθισμένο, οκτώ ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του Τοφίνο.

«Όλη μας η προσοχή στρέφεται τώρα στους επιβάτες και στο πλήρωμά μας, έτσι θα δίνουμε πληροφορίες όποτε ο χρόνος είναι κατάλληλος», δήλωσε μέλος του προσωπικού του Σταθμού Φαλαινών και των Κέντρων Εξερεύνησης Τζέιμι, τα οποία διαχειρίζονται το σκάφος Leviathan II.

Το 1998, σκάφος της ίδιας εταιρίας βυθίστηκε κοντά στο Τοφίνο με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο καπετάνιος και ένας Γερμανός τουρίστας.

Εργαζόμενος άλλου τουριστικού γραφείου, δήλωσε πως οι επιβάτες σε σκάφος παρόμοιο με το Leviathan II, μία τρικάταρτη θαλαμηγός μήκους 65 ποδιών που μπορεί να μεταφέρει έως και 46 ανθρώπους, δεν είναι υποχρεωμένοι να φορούν τα σωσίβιά τους. Το σκάφος, όπως και τα φέρι, είναι υποχρεωμένο μόνο να είναι εφοδιασμένο με σωσίβια.

«Το ύψος των κυμάτων εκεί ήταν τρία με τέσσερα μέτρα, πραγματική τρικυμία, αλλά δεν είχε πολύ άνεμο ούτε ήταν τόσο ασυνήθιστες οι συνθήκες για τις καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε σε τακτική βάση εκεί», ανέφερε στο τηλεοπτικό δίκτυο Global ο ίδιος εργαζόμενος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτό: BBC/Albert Titian/Facebook

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος