Και τους άνω των 65 με υποκείμενα νοσήματα εμβολιάζει η Γαλλία με AstraZeneca

Aλλαγή πορείας για το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας, που ανακοίνωσε ότι θα εμβολιάζονται και τα άτομα άνω των 65 ετών με υποκείμενα νοσήματα με το εμβόλιο της εταιρείας AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Πρόκειται για ανατροπή προηγούμενης απόφασης για τη χρήση του μόνο σε νεότερες ηλικίες.

Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν είπε ότι στο εξής όλοι οι άνθρωποι άνω των 50 ετών, «συμπεριλαμβανομένης και της ηλικιακής ομάδας 65-75», οι οποίοι πάσχουν «από αυτό που αποκαλούμε συννοσηρότητα, από ευπάθειες», θα μπορούν να εμβολιαστούν με το σκεύασμα της AstraZeneca «στον θεράποντα γιατρό τους, στο νοσοκομείο που τους παρακολουθεί» ή «σε λίγες ημέρες, στα φαρμακεία».

Οι ηλικιωμένοι άνω των 75 ετών θα συνεχίσουν να εμβολιάζονται μόνο με τα σκευάσματα των εταιρειών Pfizer και Moderna στα εμβολιαστικά κέντρα, πρόσθεσε ο υπουργός στις δηλώσεις που έκανε στη δημόσια τηλεόραση France 2.

Η Βρετανία, η πρώτη χώρα που έδωσε την έγκρισή της στο εμβόλιο της εταιρείας AstraZeneca, το χρησιμοποιεί σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος