Ιταλικό σχέδιο για νησιά CoViD-free στα βήματα της Ελλάδας

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Με παράδειγμα την Ελλάδα, τώρα και η Ιταλία φαίνεται πως θα ξεκινήσει τον μαζικό εμβολιασμό των κατοίκων των μικρών νησιών της. Σκοπός, η διάσωση της τουριστικής περιόδου. 

Αυτό προκύπτει από δημοσίευμα της εφημερίδας Il Messaggero, το οποίο αποκαλύπτει πως οι δήμαρχοι μικρών νησιών ζήτησαν στον Επίτροπο για την Διαχείριση της Υγειονομικής Κρίσης CoViD κ. Figliuolo τα νησιά τους να γίνουν CoViD-free ενόψει της φετινής τουριστικής περιόδου. 

Η πρωτοβουλία φαίνεται να είναι η κορύφωση αιτημάτων αλλά και αλληλογραφίας πολλών δημάρχων μικρών νησιών της Ιταλίας, οι οποίοι μάλιστα φέρουν σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα Ελληνικά νησιά όπως το Καστελόριζο, ιδιαίτερα γνωστό στους Ιταλούς λόγω της ταινίας “Mediterraneo” (βραβείο Όσκαρ) του Gabriele Salvatores με την Βάνα Μπάρμπα. 

Ο Επίτροπος απάντησε θετικά στο αίτημα αυτό, και ο ίδιος ο Υπουργός Τουρισμού κ. Garavaglia, ο οποίος πριν από μόλις λίγες ημέρες μίλησε στην ΕΡΤ για το θέμα του τουρισμού , εκφράστηκε θετικά με αυτή την στρατηγική.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, το εν λόγω σχέδιο εμβολιασμού ενδέχεται να είναι έτοιμο μέχρι τέλη Απριλίου και φαίνεται να θέλει όλους τους κατοίκους των μικρών νησιών να εμβολιαστούν. Φυσικά όλα αυτά, αν κι εφόσον η εθνική εμβολιαστική εκστρατεία δεν υποστεί σημαντικές μετατροπές από τις αποφάσεις που σχετίζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος