Ιταλία: Υπερδιπλασιασμός στον ημερήσιο μέσο όρο των θετικών κρουσμάτων – Υπό έλεγχο η νοσοκομειακή κατάσταση

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής 

Σύμφωνα με το Ίδρυμα Gimbe, αυξάνεται η κυκλοφορία του ιού στην Ιταλία σε όλη την επικράτεια. Τα νέα εβδομαδιαία κρούσματα Covid αυξάνονται κατά 37,7%, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία κατά 14,8% και η εντατική κατά 9,4%. Τα επί του παρόντος θετικά κρούσματα ξεπερνούν τις 100 χιλιάδες. 

Ο Πρόεδρος του Gimbe, κ. Cartabellotta δηλώνει πως “ο ημερήσιος μέσος όρος των θετικών κρουσμάτων υπερδιπλασιάστηκε σε λιγότερο από ένα μήνα, από 2.456 στις 15 Οκτωβρίου σε 5.870 στις 9 Νοεμβρίου”.

Για 66 επαρχίες υπάρχει επίπτωση ίση ή μεγαλύτερη από 50 περιπτώσεις ανά 100.000 κατοίκους. Σημειωτέον, στις περιφέρειες Friuli-Venezia Giulia, Lazio και Veneto όλες οι επαρχίες υπερβαίνουν αυτό το όριο, με κίνδυνο τοπικά να τεθεί η ανάγκη περαιτέρω περιοριστικών μέτρων ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση της μόλυνσης.

Πάντα σύμφωνα με το Gimbe, στο νοσοκομειακό μέτωπο παρατηρείται γενικότερη αύξηση στον αριθμό των κλινών που καταλαμβάνονται από ασθενείς με Covid. Παρόλα αυτά, σε εθνικό επίπεδο η κατάσταση παραμένει υπό έλεγχο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος