Ιταλία, τρομοκρατία: Σύλληψη δύο νεαρών που ετοίμαζαν βομβιστική επίθεση – Διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Δύο νεαροί με οικογενειακή καταγωγή από το Κοσσυφοπέδιο, ένας άνδρας και μια γυναίκα, ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα στην Ιταλία και στην συνέχεια θα ταξίδευαν στην Αφρική για να ενταχθούν στην τρομοκρατική οργάνωση “Ισλαμικό Κράτος”.

Αυτό προκύπτει από τις έρευνες των Ιταλικών Αρχών που έφερε στο φως η σύλληψη των δύο νεαρών τρομοκρατών και που δημοσιεύει σήμερα το πρωί ο Ιταλικός Τύπος. Όπως αναφέρει η εφημερίδα La Repubblica, οι δύο έρχονται από οικογένειες κοσοβάρικης καταγωγής και “απόλυτα ενταγμένη στον ιταλικό κοινωνικό ιστό” και ήταν “ενσωματωμένοι στο κοινωνικό, εργασιακό και σπουδαστικό πλαίσιο”.

Παράλληλα όμως “είχαν από καιρό ξεκινήσει μια πορεία ριζοσπαστικοποίησης μέσω της τζιχαντιστικής προπαγάνδας στο διαδίκτυο και είχαν εκπαιδευτεί για να πραγματοποιήσουν βίαιες πράξεις”.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, η οποία διεξάγεται από το Δικαστήριο του Ροβερέτο στο Τρέντο στη Βόρειο Ιταλία, κατασχέθηκε ηλεκτρονικό και χημικό υλικό το οποίο οδηγούσε στην κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, κάτι το οποίο επιβεβαιώνει τις κατηγορίες για σύσταση με σκοπό την τρομοκρατία ή την ανατροπή της δημοκρατικής τάξης, στρατολόγηση και εκπαίδευση για σκοπούς τρομοκρατίας, συμπεριλαμβανομένης της διεθνούς τρομοκρατίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος