Ιταλία: Τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Μάριο Ντράγκι και του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Όπως αναφέρει το γραφείο του Ιταλού πρωθυπουργού, ο Μάριο Ντράγκι είχε σήμερα εκτεταμένη τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Υπήρξε μια γόνιμη και φιλική ανταλλαγή απόψεων, η οποία επικεντρώθηκε στις τελευταίες εξελίξεις της κρίσης στο Αφγανιστάν και τις επιπτώσεις της σε περιφερειακό επίπεδο, εμβαθύνοντας τις προοπτικές δράσης της διεθνούς κοινότητας στα διάφορα φόρουμ, συμπεριλαμβανομένου της G20. 

Σημειωτέον, και επί της ευκαιρίας, ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι ανανέωσε την πρόσκληση στον Πρόεδρο Ερντογάν να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της Ρώμης, προγραμματισμένη για το τέλος της Ιταλικής προεδρίας της G20, στα τέλη Οκτωβρίου. 

Η συνομιλία αποτέλεσε ευκαιρία για να συζητηθούν οι προτεραιότητες της ιταλικής Προεδρίας της G20 με στόχο τη μείωση των ανισοτήτων, την προστασία της παγκόσμιας υγείας και την προώθηση μιας ταχείας και βιώσιμης ανάκαμψης.

Όπως τονίζει το πρωθυπουργικό γραφείο του Palazzo Chigi, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή και στις εξελίξεις στην Λιβύη, ενώ συζητήθηκαν οι άριστες διμερείς σχέσεις και οι ευκαιρίες για περαιτέρω ενίσχυση της ιταλοτουρκικής εταιρικής σχέσης σε όλους τους τομείς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος