Ιταλία: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που ακρωτηρίαζε σκυλιά για … αισθητικούς λόγους!

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Αίσθηση προκαλεί στους Ιταλούς φιλόζωους το γεγονός της εξάρθρωσης κυκλώματος που είχε στο επίκεντρο αισθητικές παρεμβάσεις και εμπορευματοποίηση σκύλων. 

Σύμφωνα με τα Ιταλικά ΜΜΕ, έρευνα αποκάλυψε πως στις περιοχές της Ancona, Macerata και Cosenza κτηνίατροι και εκτροφείς σκύλων συμμετείχαν και πραγματοποίησαν 52 παράνομους ακρωτηριασμούς αυτιών και ουρές σκύλων διαφόρων τύπων. Πρόκειται κυρίως για σκυλιά όπως pitbull και dogo argentino, και τα περιστατικά φαίνεται να πραγματοποιήθηκαν μεταξύ του 2017 και του 2019. 

Το κύκλωμα στήθηκε ώστε τα εν λόγω σκυλιά να μπορέσουν να δείχνουν πιο επιθετικά και έτσι να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των αγοραστών. Μια σκληρή πρακτική η οποία απαγορεύεται από τον Ευρωπαϊκό (1987) και Ιταλικό νόμο (2010) για την προστασία των κατοικίδιων.

Φαίνεται λοιπόν ορισμένοι ακρωτηριασμοί να δικαιολογήθηκαν με πλαστά κτηνιατρικά πιστοποιητικά και αποδίδονται σε κτηνιάτρους που διαμένουν στο εξωτερικό και που είτε αγνοούν τα περιστατικά είτε δεν υφίστανται.

Η εν λόγω επιχειρησιακή έρευνα ονομάστηκε “Crudelia Demon” όπως ο χαρακτήρας από το γνωστό καρτούν της Ντίσνεϊ και διήρκεσε 2 χρόνια, καταλήγοντας σε 40 ποινικές διώξεις, ανάμεσά τους 29 εκτροφέων σκύλων και 11 κτηνίατρους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος