Ιταλία: Επιδείνωση των κρουσμάτων σε πολλές περιφέρειες

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Η Ιταλία ζει πλέον επίσημα το τρίτο κύμα της πανδημίας. Σήμερα το βράδυ αναμένεται η υπογραφή της εντολής του Υπουργού Υγείας κ. Speranza, αφού επιβεβαιώνεται η επιδείνωση της υγειονομικής εικόνας της χώρας. Συγκεκριμένα, οι περιφέρειες της Campania και της Emilia-Romagna περνούν στο κόκκινο, Piemonte και Friuli-Venezia Giulia στο πορτοκαλί, ενώ Lazio και Liguria παραμένουν κίτρινες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση της περιφέρειας της Lombardia, η οποία ήδη από σήμερα άλλαξε χρώμα και έγινε βαθύ πορτοκαλί, χρώμα στο οποίο θα παραμείνει και την επόμενη εβδομάδα. Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης ήταν τα σχολεία να κλείνουν και οι μαθητές να παραμένουν στα σπίτια τους με τηλεμάθηση, αν και τα δημοτικά πάρκα φαίνεται πως θα παραμείνουν ανοιχτά. 

Ενώ λοιπόν η Ιταλία σήμερα ‘γιόρτασε΄ την χορήγηση 5 εκατομμυρίων εμβολίων, πολλές είναι οι επαρχίες που βρίσκονται κοντά στα 200 θετικά κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους σύμφωνα με πρόσφατες μετρήσεις, γεγονός το οποίο προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό για κλείσιμο των σχολείων σε πληθώρα επαρχιών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος