Iταλία: Τέσσερις νεκροί και πέντε αγνοούμενοι μετά την κατάρρευση τετραώροφης πολυκατοικίας στη Σικελία

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε ακόμη αγνοούνται μετά την κατάρρευση τετραώροφης πολυκατοικίας, η οποία προκλήθηκε από έκρηξη στην πόλη Ραβανούσα της Σικελίας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των τοπικών αρχών.

Το τετραώροφο κτίριο κατέρρευσε στην Ραβανούσα, στη Σικελία, εξαιτίας έκρηξης αερίου και σωστικά συνεργεία αναζητούν τουλάχιστον 5 ενοίκους του που αγνοούνται, ανάμεσά τους παιδιά, μεταδίδει το ιταλικό δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του πρακτορείου, στο κτίριο εκδηλώθηκε πυρκαγιά μετά την έκρηξη σωλήνα μεταφοράς φυσικού αερίου στη Ραβανούσα των 11.000 κατοίκων, η οποία δεν απέχει πολύ από την Αγκριτζέντο, τη νοτιοδυτική σικελική πόλη η οποία είναι διάσημη για τους αρχαίους ελληνικούς ναούς της.

Η έκρηξη προκάλεσε ζημιές σε άλλα τουλάχιστον δύο κτίρια στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με το ANSA. Η τραγωδία, που σημειώθηκε χθες Σάββατο το βράδυ, φαίνεται ότι οφείλεται σε έκρηξη σε σωλήνα μεταφοράς φυσικού αερίου, επεσήμαναν οι αρχές, προσθέτοντας ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό.

“Πιθανόν αέριο συσσωρεύθηκε σε μια κοιλότητα. Ένας τυχαίος καταλύτης –ένα αυτοκίνητο, μια ηλεκτρική συσκευή, ένας ανελκυστήρας– ενδέχεται στη συνέχεια να προκάλεσε την έκρηξη αυτού του θύλακα αερίου”, σχολίασε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Rainews 2 ο επικεφαλής της πυροσβεστικής του Αγκριτζέντο Τζουζέπε Μερεντίνο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος