Ιταλία: Διαμαρτυρίες κατά μεταναστών και προσφύγων με συμμετοχή της άκρας δεξιάς

Διαμαρτυρίες κατά της μεταφοράς προσφύγων σε πρώην σχολείο της Ρώμης πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή, με τη συμμετοχή ακροδεξιών οργανώσεων.

Δεκάδες άτομα εκτόξευσαν γυάλινα μπουκάλια εναντίον του λεωφορείου που μετέφερε 19 πρόσφυγες στο πρώην σχολικό συγκρότημα του Λυκείου Σόκρατε, σε βόρειο προάστιο της Αιώνιας Πόλης.

Παράλληλα κάτοικοι της περιοχής, μαζί με μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης Casa Pound, εκτόξευσαν καρέκλες και πέτρες κατά των αστυνομικών, οι οποίοι βρίσκονταν γύρω από το συγκεκριμένο κτίριο.

Ακολούθησαν συγκρούσεις των αστυνομικών με μέλη της Casa Pound, πολλά από τα οποία είχαν στο μεταξύ φορέσει κράνη. Δεκατέσσερις αστυνομικοί τραυματίσθηκαν, ενώ συνελήφθησαν 2 διαδηλωτές.

Την ίδια ώρα, στην πόλη Τρεβίζο, στα ΒΑ, κάτοικοι διαμαρτύρονταν ανάβοντας φωτιές στους δρόμους, με αίτημα να μη φιλοξενηθούν 101 μετανάστες σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Οι αρχές αποφάσισαν τελικά τη μεταφορά των μεταναστών σε πρώην στρατόπεδο, το οποίο βρίσκεται στα σύνορα των δήμων Τρεβίζο και Κασιέρ.

Τις διαμαρτυρίες στήριξε ο περιφερειάρχης του Βένετο και στέλεχος της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά, Λούκα Τζάια, κάνοντας λόγο για “κίνδυνο αφρικανοποίησης της περιοχής” και η ακροδεξιά πολιτική δύναμη Φόρτσα Νουόβα, μέλη της οποίας αφαίρεσαν αντικείμενα που προορίζονταν για να εξοπλίσουν τα δωμάτια των μεταναστών «για να τα δωρίσουν”, όπως είπαν, “στον ιταλικό τοπικό πληθυσμό”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος