Ιταλία: Από την ανταλλαγή στη γέννηση …σε ταινία της RAI – Οι πρωταγωνίστριες στην ΕΡΤ

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Στα μέσα Σεπτεμβρίου η Ιταλική Ραδιοτηλεόραση RAI μετέδωσε για πρώτη φορά την ταινία “Sorelle per sempre” (“Αδελφές για πάντα”). 

Στην ταινία, δύο νεογέννητα κοριτσάκια αντικαταστάθηκαν εκ παραδρομής κατά τη στιγμή της γέννησης την πρωτοχρονιά του 1998 σε νοσοκομείο της Σικελίας και οι γονείς αντιλήφθηκαν το λάθος μόνο όταν τα παιδιά έγιναν 3 ετών. Οι οικογένειες, σοκαρισμένες αλλά αποφασισμένες για το καλό των παιδιών, με στοργή και αγάπη, αποφασίζουν να μετακομίσουν στο ίδιο σπίτι όπου και τις μεγάλωσαν σαν αδελφές.

Όσο απίστευτη και αν φαίνεται, η εν λόγω ιστορία είναι αληθινή και το αποκαλύπτουν τα ίδια τα κορίτσια, τονίζοντας μάλιστα το αίσιο τέλος σε μια ιστορία που ξεκινά ως υγειονομική αμέλεια. Η Caterina και η Melissa, τα δύο κορίτσια από το Mazara del Vallo της Σικελίας, μίλησαν στα μικρόφωνα της ΕΡΤ και στον ανταποκριτή της στην Ιταλία, Κρίστιαν Μαυρή.

Melissa και Caterina, είστε οι πρωταγωνίστριες μιας απίστευτης ιστορίας, η οποία – ας το παραδεχτούμε – κινείται μεταξύ μιας ιατρικής αμέλειας και ενός αίσιου τέλους. Πείτε μας λίγα λόγια για σας και την ιστορία σας.

(Caterina) Η ιστορία μας ξεκινά ακριβώς πριν από 23 χρόνια. Είμαστε 23 ετών. Αποδείχθηκε ότι βρισκόμασταν σε λάθος οικογένεια όταν πηγαίναμε στο ίδιο νηπιαγωγείο. Ευτυχώς, θα έλεγα.

Μια από τις μητέρες, στην προκειμένη περίπτωση η δική μου, είδε ότι έμοιαζα στις μεγαλύτερες αδελφές μου. Τότε ήταν που γεννήθηκε μια αμφιβολία, ένας φόβος, ένα άγχος που οδήγησε στην προκειμένη περίπτωση τη μητέρα μου να συνεχίσει την έρευνα, και επομένως να ανακαλύψει αυτό που είχε συμβεί.

Τον Σεπτέμβριο προβλήθηκε στη RAI μια ταινία βασισμένη στην ιστορία σας. Πως αισθανθήκατε όταν την ξαναείδατε στην τηλεόραση;

(Melissa) Όπως προβλήθηκε στην ταινία της RAI “Sorelle per sempre” οι γονείς μας είχα διηγηθεί την ιστορία του πελαργού, την οποία θυμόμαστε πολύ καλά, λέγοντας ότι ο πελαργός ήταν λίγο κακός και ως εκ τούτου μας έφερε σε λάθος γονείς. 

Αλλά σήμερα είμαστε μια μεγάλη οικογένεια. Γνωριζόμαστε από το νηπιαγωγείο, οι καλύτερες φίλες, οπότε ήμασταν πολύ χαρούμενες που μέναμε μαζί. 

Ήταν σαν μια κακή ανάμνηση το να βλέπουμε την ιστορία μας για πρώτη φορά στην τηλεόραση. Βλέποντας τους γονείς μας να κλαίνε στεναχωρηθήκαμε λίγο, αλλά κοιτάζοντας την κατάστασή μας όπως είναι σήμερα, είμαστε πολύ χαρούμενες.

Ιταλία: Από την ανταλλαγή στη γέννηση …σε ταινία της RAI – Οι πρωταγωνίστριες στην ΕΡΤ
Στιγμιότυπο από την ταινία της RAI “Sorelle per sempre” (πηγή: RAI)

Ποιες ήταν οι πιο καλές και οι λιγότερο όμορφες στιγμές που θυμάστε;

(Caterina) Σίγουρα υπήρξαν πανέμορφες στιγμές, γιατί οι γονείς μας πάντα μας έκαναν να ζούμε καλά αυτή την κατάσταση. Προσπάθησαν πάντα να μην τους βλέπουμε να κλαίνε, κρυβόντουσαν, και ως εκ τούτου οι καλές στιγμές ήταν αυτές της μεγάλης οικογένειας, αυτές της στοργής και της αγάπης.

Οι άσχημες στιγμές, και συγκεκριμένα μία, ήταν στο σχολείο, ακριβώς λόγω των ονομάτων μας. Είμαι η Caterina και στην ταυτότητά μου γράφει Melissa Alagna, και ως εκ τούτου ως παιδί στο δημοτικό σχολείο, 6-7 χρονών, έπρεπε να εξηγήσω στους φίλους μας, κάτι λίγο δύσκολο για εμάς. Αυτό μας έκανε γυρίζοντας σπίτι, να κλαίμε, αλλά (οι γονείς μας) πάντα μας στήριξαν.

Τώρα που έχετε ένα μέλλον μαζί μπροστά σας, πως το φαντάζεστε; Τι σχέδια έχετε;

(Melissa) Τελειώνω το πανεπιστήμιο, αποφοιτώ το Νοέμβριο. Ελπίζουμε στο μέλλον να κάνουμε οικογένεια, να παντρευτούμε ή σε κάθε περίπτωση θα θέλαμε να ζήσουμε κοντά, αλλά η σχέση της Caterina είναι από τη Marsala και επομένως εκείνη θα ζήσει σε άλλο χωριό κοντά στη Mazara.

(Caterina) Εγώ, από την άλλη, έχω ήδη αποφοιτήσει τον Μάρτιο. Μάλιστα θα ήθελα να προσθέσω ότι αυτό είναι το πρώτο πράγμα που κάναμε χώρια, γιατί πάντα γιορτάσαμε όλα τα γενέθλια μαζί, από τα 3 πρώτα μας χρόνια έως τα 23 χρόνια, πέρυσι. 

Γιόρτασα την αποφοίτησή μου τον Μάρτιο και σήμερα εργάζομαι σε μια κοινότητα παιδιών. Και οι δύο αγαπάμε πραγματικά τα παιδιά, οπότε η εργασία σε αυτόν τον τομέα σίγουρα μας κάνει ευτυχισμένες γιατί ίσως ταυτιζόμαστε μαζί τους. Και ως εκ τούτου μερικές φορές προωθούμε το παράδειγμά μας: να αγαπάμε την οικογένεια, να δίνουμε αγάπη και στα αδέλφια. 

Γιατί στην πραγματικότητα είμαστε 5 αδέλφια. Εγώ έχω 2 μεγαλύτερες βιολογικές αδελφές και η Melissa έχει μια μικρότερη αδελφή, και όλοι μας νιώθουμε ενωμένοι. Έτσι είμαστε, πραγματικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος