Ισραήλ: Την Τρίτη ξεκινά ο εμβολιασμός των παιδιών 5-11 ετών κατά της Covid-19

Tην ερχόμενη Τρίτη ξεκινά ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών με το εμβόλιο των Pfizer/BioNtech για την Covid-19 στο Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ναφτάλι Μπένετ.

«Από αυτήν την Τρίτη, τα παιδιά θα μπορούν επίσης να εμβολιαστούν» ανέφερε ο Μπένετ σε ανάρτησή του στο Facebook, υποσχόμενος ότι θα υπάρχει «πλήρης διαφάνεια» στο θέμα αυτό.

Σύμφωνα με τις κλινικές δοκιμές της Pfizer σε χιλιάδες παιδιά, το εμβόλιο έχει αποτελεσματικότητα 90,7% απέναντι στη συμπτωματική νόσηση.

Περίπου 5,7 εκατομμύρια από τα 9 εκατομμύρια των Ισραηλινών έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου και οι αρχές ξεκίνησαν από το καλοκαίρι μια εκστρατεία για τη χορήγηση και της αναμνηστικής δόσης.

Νωρίτερα, ο Καναδάς ενέκρινε τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών με το σκεύασμα των Pfizer/BioNtech. Στις ΗΠΑ οι εμβολιασμοί παιδιών ξεκίνησαν στις αρχές Νοεμβρίου. Στην Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Καμπότζη και την Κολομβία τα παιδιά κάτω των 12 ετών μπορούν να εμβολιαστούν με το κινεζικό σκεύασμα Sinovac.

Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος