Ισπανικά ΜΜΕ: Ο Χουάν Κάρλος επιστρέφει στην Ισπανία έπειτα από τρία χρόνια

Την Ισπανία θα επισκεφθεί ο πρώην βασιλιάς Χουάν Κάρλος μετά από δύο χρόνια απουσίας, αναφέρουν τα ισπανικά ΜΜΕ. Από τον Αύγουστο του 2019 ο πρώην βασιλιάς Χουάν Κάρλος ζει μόνιμα στο Άμπου Ντάμπι. Από τότε μέχρι σήμερα ο ισπανικός Τύπος επικαλείται πληροφορίες για πιθανές ημερομηνίες επιστροφής του στην Ισπανία ή έστω σύντομης επίσκεψής του.

Τα ισπανικά μέσα αναφέρουν στο σύνολό τους ότι ο πρώην βασιλιάς θα επισκεφθεί την Γαλικία και ιδιαίτερα το Sanxenxo στην Ποντεβέδρα στις 21 και 22 Μαΐου προκειμένου να συμμετάσχει στο Ισπανικό Κύπελλο Ιστιοπλοΐας κατηγορίας 6 μέτρων, το οποίο θα χρησιμεύσει ως προπόνηση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αυτής της κατηγορίας του οποίου η έκδοση για το 2022 θα λάβει χώρα στη Γαλικία από τις 10 Ιουνίου. Ο επίτιμος βασιλιάς επικοινώνησε τηλεφωνικά την περασμένη εβδομάδα με το πλήρωμα του πλοίου του, το Bribón, ενημερώνοντας ότι ήθελε να παρευρεθεί σε αυτή τη δοκιμή, αλλά ότι είναι “απροπόνητος” επειδή δεν έχει σαλπάρει από τον Αύγουστο του 2019, όταν υποβλήθηκε σε εγχείρηση καρδιάς.

Η είδηση αυτή έρχεται μετά την πρόσφατη θεσμική επίσκεψη στο Άμπου Ντάμπι του βασιλιά Φελίπε όπου παρόλο που δεν τον επισκέφτηκε, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πατέρα του. Ο λόγος της επίσκεψης του βασιλιά Φελίπε στο Αμπου Ντάμπι ήταν για να μεταφέρει τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του πρώην αρχηγού κράτους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχη Khalifa Bin Zayed al Nahyan. Αυτή είναι η πρώτη προσέγγιση μεταξύ πατέρα και γιου που έχει δημοσιοποιηθεί από τότε που ο επίτιμος βασιλιάς μετέφερε την κατοικία του στο Άμπου Ντάμπι.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο επίτιμος βασιλιάς «θα δεχτεί όλους τους όρους» για να οργανώσει τη συνάντησή του στο Παλάτι , όπου «θα δει την οικογένειά του»: τον γιο του βασιλιά Φελίπε, τη βασίλισσα Λετίθια, τη σύζυγό του Σοφία και την Ινφάντα Σοφία.

Το Παλάτι όμως κρατά μία ιδιαίτερα προσεκτική στάση με τον πρώην βασιλιά καθώς οι υποθέσεις που απασχόλησαν την δικαιοσύνη σχετικά με την περιουσία του, τις φορολογικές τακτοποιήσεις στις οποίες προέβη αλλά και το ζήτημα προμήθειας εκατομμυρίων ευρώ από τα Αραβικά Εμιράτα έχουν ζημιώσει την δημόσια εικόνα της μοναρχίας.

Παρά το ότι όλες οι υποθέσεις που αφορούν τον πρώην βασιλιά αρχειοθετηθήκαν αναγκαστικά από την Δικαιοσύνη, λόγω της ασυλίας που απολαμβάνει ως αρχηγός κράτους, μέχρι το 2014 που παραιτήθηκε του θρόνου εντούτοις οι αναφορές των δικαστών για τα πεπραγμένα του είναι καταπέλτης.

Ανταπόκριση: Δώρα Μακρή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος