Ισπανία: «Ζωή ναι, άμβλωση όχι» – Διαδήλωση κατά των αμβλώσεων

Η τοπική κυβέρνηση της Μαδρίτης, υποστηρίζει ότι συμμετείχαν περίπου 20.000 διαδηλωτές, οι διοργανωτές όμως μιλούν για τουλάχιστον 100.000. Θεωρούν τις αμβλώσεις «κουλτούρα του θανάτου» και γιόρτασαν την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών που ακυρώνει την προστασία των αμβλώσεων.

Η πορεία η οποία συγκλήθηκε από περισσότερες από 200 οργανώσεις ήταν ειρηνική , είχε μουσική, ισπανικές σημαίες και πανό «για την υπεράσπιση της ζωής» και ενάντια στους νόμους για τις αμβλώσεις και την ευθανασία ( η τελευταία ισχύει εδώ και ένα χρόνο). Υπενθυμίζεται ότι οι αμβλώσεις στην Ισπανία είναι νόμος του κράτους (με πρόσφατη τροποποίηση ακόμα περισσότερο ευνοϊκή για τις γυναίκες) και μέχρι σήμερα καμία κυβέρνηση δεν επιχείρησε να τον αλλάξει.

Στην κεφαλή της πορείας ο πρώην υπουργός του Λαϊκού Κόμματος Χάιμε Μαγιόρ Ορέχα ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η πορεία δείχνει ότι «ο πολιτισμός της ζωής είναι πιο ζωντανός από ποτέ» ενώ διαβεβαίωσε ότι η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, που ακύρωσε την προστασία του δικαιώματος στην άμβλωση, «είναι στοιχείο ελπίδας και του μέλλοντος».

Παρούσα στη διαδήλωση σύσσωμη η ηγεσία του ακροδεξιού κόμματος Vox η οποία υπερασπίζεται «το δικαίωμα στη ζωή ως εναλλακτική λύση» απέναντι στις 100.000 αμβλώσεις για τις οποίες το κράτος ξοδεύει περισσότερα χρήματα κάθε χρόνο και πολύ λίγα για τη ζωή, όπως ισχυρίζονται.

Ανταπόκριση: Δώρα Μακρή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος