Ισπανία: Τραγικός θάνατος μετανάστη από ασφυξία σε πορτ-μπαγκάζ αυτοκινήτου (vid)

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 27χρονος Μαροκινός μετανάστης που στην προσπάθειά του να φθάσει στην Ισπανία, πέθανε από ασφυξία, καθώς είχε κρυφτεί σε μία βαλίτσα στο πορτ-μπαγκάζ αυτοκινήτου.

Στο αυτοκίνητο τον οποίο τον μετέφερε βρισκόταν και ο 34χρονος αδελφός που είχε επιβιβαστεί νόμιμα στο πορθμείο που συνδέει τη Μελίγια (ισπανικός θύλακος στο Μαρόκο) με την Αλμερία (νότια Ισπανία).

Σύμφωνα με την Ισπανική πολιτοφυλακή, ο 34χρονος προσπάθησε να περάσει κρυφά τον νεότερο αδελφό του στην Ισπανία, κρύβοντάς τον στο αυτοκίνητο.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, όμως ανακάλυψε ότι ο αδελφός του δεν ανέπνεε και ειδοποίησε το πλήρωμα. Ωστόσο όλες οι προσπάθειες ανάνηψης από το πλήρωμα του πλοίου αρχικά και στη συνέχεια από τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών στο λιμάνι της Αλμερία απέβησαν άκαρπες.

Ο μεγαλύτερος αδελφός συνελήφθη και κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Να υπενθυμήσουμε ότι στις αρχές Μαΐου, ένα οκτάχρονο αγοράκι από την Ακτή Ελεφαντοστού είχε προσπαθήσει να περάσει στην Ισπανία, κρυμμένο μέσα σε μία βαλίτσα από τους συνοριοφύλακες, στο φυλάκιο ανάμεσα στο Μαρόκο και στη Θέουτα.

Ο πατέρας του, που κατοικούσε στην Ισπανία, είχε προσπαθήσει να τον φέρει στη χώρα κρυφά, επειδή ο μισθός του δεν επαρκούσε για να ζητήσει άδεια παραμονής για το παιδί.

Η εικόνα του αγοριού σε εμβρυακή στάση μέσα από τις ακτίνες Χ είχε προκαλέσει οργή στην Ισπανία, όπου τελικά απέκτησε προσωρινή άδεια παραμονής και ξαναβρέθηκε με τους γονείς του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος