Ισπανία: Στην ουρά για μία επέμβαση 700.000 ασθενείς λόγω Covid-19

Λόγω των αρνητικών επιπτώσεων της πανδημίας Covid-19 στο ισπανικό σύστημα υγείας, ο αριθμός των ασθενών που περιμένουν στην ουρά για χειρουργική επέμβαση έχει ξεπεράσει τις 700.000, φτάνοντας σε επίπεδο ρεκόρ.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας, 706.740 ασθενείς περιμένουν να χειρουργηθούν, ενώ ο αριθμός αυτός βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από το 2003. Είναι γνωστό ότι η αναμονή για χειρουργική επέμβαση είναι κυρίως στους κλάδους της τραυματολογίας, οφθαλμολογίας, της γενικής χειρουργικής και των στομαχικών παθήσεων.

Η Καταλονία, Ανδαλουσία και η Μαδρίτη κατατάχθηκαν ως αυτόνομες περιοχές με την υψηλότερη ένταση λειτουργίας. Από την άλλη, ένα άλλο πρόβλημα που έχει έρθει στο προσκήνιο είναι ότι το χρονικό διάστημα που πρέπει να περιμένει ένας ασθενής για την επέμβαση έχει αυξηθεί στις 123 ημέρες. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από την πανδημία στην Ισπανία 6.362 άτομα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία ενώ το ποσοστό πληρότητας είναι 5,12%.

Στην Ισπανία το 58% των ιδιωτικών νοσοκομείων διαμαρτύρονται για έλλειψη γιατρών και το 95% για έλλειψη νοσηλευτών, ενώ οι ενώσεις εργαζομένων στον τομέα της υγείας επισημαίνουν ότι υπάρχουν παρόμοια προβλήματα και στα δημόσια νοσοκομεία, ειδικά οι γιατροί στο τμήμα πρώτων βοηθειών εργάζονται σε δύσκολες συνθήκες.

Πηγή: ATSH-AA

Μετάφραση: Σταυρούλα Ευάγγελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος