Ισπανία: Καμπάνια για τον εμβολιασμό των νέων κάτω των 30 ετών – Έξαρση κρουσμάτων

Ανταπόκριση-Μαδρίτη: Δώρα Μακρή

To 59% των Ισπανών έχει λάβει ήδη την πρώτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού και το 45,9% και τις δύο δόσεις. Ο αγώνας δρόμου σήμερα επικεντρώνεται σε όλες τις Αυτονομίες στον εμβολιασμό των νέων κάτω των 30 ετών λόγω της εκτόξευσης του δείκτη κρουσμάτων κορονοϊού στις ηλικίες αυτές, που ανέρχεται σε 800 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού.

Ένας στους 4 ασθενείς που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία λόγω covid είναι νέος κάτω των 40 ετών όπως επισημαίνουν οι ειδικοί , εικόνα που δεν έχει καμία σχέση με το πρώτο κύμα κορονοϊού που έπληττε κυρίως Ισπανούς μεγαλύτερων ηλικιών που σήμερα είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Ως αυτή την ώρα 3.892 άτομα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία με Covid ενώ σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκονται 719 άτομα, αριθμοί πολύ μικροί συγκριτικά με τα προηγούμενα κύματα της πανδημίας.

Ο γενικός δείκτης κρουσμάτων τις τελευταίες 14 ημέρες έχει τετραπλασιαστεί σε διάστημα ενός μήνα και φθάνει τα 368 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού. Ο γενικός δείκτης επταημέρου φθάνει πλέον τα 226,44 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού.

Στο μεταξύ η παραλλαγή “Delta” σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας αγγίζει το 11% των νέων κρουσμάτων και εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα. Για τον λόγο αυτό και ειδικότερα οι Αυτονομίες της Καταλονίας, των Καναρίων νησιών και της Βαλένθιας ήδη ξεκίνησαν την επιβολή περιοριστικών μέτρων και απαγορεύσεων που αφορούν κυρίως στην νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και στην απαγόρευση των μαζικών συγκεντρώσεων.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος