Ισπανία: Aποδέχεται την εγκατάσταση προσφύγων με την ποσόστοση της Κομισιόν

H ισπανική κυβέρνηση αποδέχθηκε τις ποσοστώσεις που πρότεινε την Τετάρτη 9/9 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τη μετεγκατάσταση των προσφύγων που έχουν εγκαταλείψει κυρίως τη Συρία για να γλυτώσουν από τον εμφύλιο πόλεμο, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο το πρωθυπουργικό γραφείο.

Η Ισπανία αποδέχεται επομένως να υποδεχθεί 14.931 ανθρώπους όπως πρότεινε η Κομισιόν, που προστίθενται στους 2.749 που έχουν ήδη υπολογισθεί, ήτοι 17.680 ανθρώπους συνολικά, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

«Ο πρωθυπουργός έχει ήδη δηλώσει ότι η Ισπανία θα αποδεχθεί τον αριθμό που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η βούληση της κυβέρνησης είναι να αποδεχθεί αυτόν τον αριθμό» δήλωσε σήμερα η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ δε Σανταμαρία στον Τύπο.

Στο μεταξύ το ισπανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την αποδέσμευση του ποσού των 200 εκατομμυρίων ευρώ από τον προϋπολογισμό με στόχο την παροχή βοήθειας προς τους πρόσφυγες, ένα ποσό που θα προστεθεί σε εκείνο των 53 εκατομμυρίων ευρώ που έχει ήδη προγραμματισθεί να εκταμιευθεί.

Πηγές: AΠΕ/ΜΠΕ, Γαλλικό, Sputnik

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος