Ισημερινός: Δεκάδες νεκροί από μαζικές συγκρούσεις σε φυλακές

Στο αίμα βουτήχτηκε το σωφρονιστικό ίδρυμα Litoral στο Γκουαγιακίλ του Ισημερινού, μετά από μια άνευ προηγουμένου εξέγερση.

Όλα ξεκίνησαν το Σάββατο, 13 Νοεμβρίου, ύστερα από μαζικές συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων συμμοριών εντός των φυλακών που συνδέονται με διεθνή καρτέλ ναρκωτικών. Αποτέλεσμα ήταν να βρουν το θάνατο 68 κρατούμενοι και δεκάδες άλλοι να τραυματιστούν.

Βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν πτώματα, μερικά καμένα, πεσμένα στο έδαφος μέσα στη φυλακή. Οι πυροβολισμοί διήρκεσαν περίπου οκτώ ώρες, είπαν αξιωματούχοι και στη συνέχεια αναφέρθηκαν νέες συγκρούσεις σε τμήμα της φυλακής το απόγευμα.

Ισημερινός: Δεκάδες νεκροί από μαζικές συγκρούσεις σε φυλακές
(AP Photo/Jose Sanchez)

Συγγενείς και φίλοι των κρατουμένων συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο, προκειμένου να μάθουν νέα για τα αγαπημένα τους πρόσωπα, ενώ στρατιωτικοί και αστυνομικοί φρουρούσαν την περιοχή χωρίς να δίνουν πληροφορίες.

Η αιματοχυσία ήρθε λιγότερο από δύο μήνες μετά τις συγκρούσεις μεταξύ συμμοριών με θύματα 119 ανθρώπους στη φυλακή, όπου στεγάζονται περισσότεροι από 8.000 κρατούμενοι.

Πηγή: apnews.com

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος