ertnews.gr

ΗΠΑ: Σε αδιέξοδο οι Ρεπουμπλικανοί – Συνεχίζεται το «θρίλερ» στη Βουλή των Αντιπροσώπων (video)

Συνεχίζεται το θρίλερ στο ρεπουμπλικανικό κόμμα των ΗΠΑ καθώς ο Κέβιν Μακάρθι απέτυχε και στην έβδομη ψηφοφορία να εκλεγεί πρόεδρος της βουλής
05/01 21:12
ΗΠΑ: Σε αδιέξοδο οι Ρεπουμπλικανοί – Συνεχίζεται το «θρίλερ» στη Βουλή των Αντιπροσώπων (video)

(AP Photo/Alex Brandon)

Συνεχίζεται το θρίλερ στο ρεπουμπλικανικό κόμμα των ΗΠΑ καθώς ο Κέβιν Μακάρθι απέτυχε και στην έβδομη ψηφοφορία να εκλεγεί πρόεδρος της βουλής.

Η εσωκομματική αντιπολίτευση παραμένει ενωμένη και δεν φαίνεται πως θα κάνει πίσω παρά το γεγονός ότι από το περιβάλλον του Μακάρθι λένε ότι έχει γίνει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις των τελευατιων ωρών.

Στο παρασκήνιο γίνονται συζητήσεις και διεργασίες και σύμφωνα με πληροφορίες ο Μακάρθι έχει δεσμευθεί να υλοποιήσει όλα τα αιτήματα της ομάδας των 19 όμως αυτό δεν μοιάζει αρκετο για τους περισσότερους εξ αυτών, οι οποίοι για προσωπικούς λόγους θέλουν να τον δουν να αποσύρει την υποψηφιοτητα του.

Το θέμα είναι ότι η λειτουργία της Βουλής έχει «παγώσει», υπάρχουν σοβαρότατα θέματα που πρέπει να επιλυθούν και νομοσχέδια ζωτικής σημασίας που πρέπει να περάσουν, όμως τίποτα δεν μπορεί να λυθεί αν δεν αρθεί αυτό το πρωτοφανές αδιέξοδο.

Πηγή: ΕΡΤ | Ανταπόκριση – Ουάσινγκτον: Λένα Αργύρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version