ΗΠΑ: Νόμο που απαγορεύει την άμβλωση από τη σύλληψη υπέγραψε ο κυβερνήτης της Οκλαχόμα

 Ο κυβερνήτης της Οκλαχόμας υπέγραψε χθες Τετάρτη 25/5, νόμο που απαγορεύει την άμβλωση από τη σύλληψη.

Η πολιτεία-οχυρό των συντηρητικών στον αμερικανικό Νότο είναι πλέον αυτή με την αυστηρότερη νομοθεσία απ’ άκρου σ’ άκρο των ΗΠΑ ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο Ρεπουμπλικάνος Κέβιν Στιτ, σε δελτίο Τύπου αναφέρει ότι «στην Οκλαχόμα, θα υπερασπιζόμαστε πάντα τη ζωή»,  στο κείμενο του χρησιμοποίησε  την ορολογία των Αμερικανών πολέμιων των αμβλώσεων.

O νόμος που τέθηκε πλέον σε ισχύ στην πολιτεία ανοίγει τον δρόμο ώστε απλοί πολίτες να καταγγέλλουν στις αρχές ή να υποβάλλουν μήνυση εναντίον οποιασδήποτε υποπτεύονται ότι έκανε άμβλωση ή οποιουδήποτε προσώπου ενεπλάκη σε τέτοια επέμβαση.

Πάντως ο ορισμός της άμβλωσης, κατά το κείμενο, δεν περιλαμβάνει «τη χρήση, τη συνταγογράφηση, την προμήθεια ή την πώληση των χαπιών της επόμενης ημέρας, ή κάθε είδους αντισύλληψης».

Ο νόμος ψηφίστηκε την ώρα που το δικαίωμα στην άμβλωση στη χώρα απειλείται από το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο, σύμφωνα με έγγραφο που αποκάλυψε ο ιστότοπος Politico, ετοιμάζεται να το αναιρέσει, 50 χρόνια μετά την ιστορική απόφασή του με την οποία έγιναν νόμιμες σε όλη τη χώρα οι επεμβάσεις αυτού του είδους.

Η οργάνωση Planned Parenthood, η οποία υπερασπίζεται το δικαίωμα στην άμβλωση, έχει ανακοινώσει ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον της πολιτείας της Οκλαχόμας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος