ΗΠΑ: Μαίνεται η πυρκαγιά Ντίξι, η δεύτερη μεγαλύτερη φωτιά στην ιστορία της Καλιφόρνια

Η πυρκαγιά Ντίξι, που μαίνεται στη βόρεια Καλιφόρνια, είναι πλέον η δεύτερη μεγαλύτερη στην ιστορία της αμερικανικής πολιτείας, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι την Κυριακή, μέρες αφότου η φωτιά κατέστρεψε μια ιστορική πόλη και ανάγκασε χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.Η καμένη έκταση είναι μεγαλύτερη από την πόλη Χιούστον.

Η πυρκαγιά Ντίξι έκαιγε μια έκταση περίπου 1.852.000 στρεμμάτων (1.876 τετραγωνικά χιλιόμετρα) αργά το απόγευμα της Κυριακής (ώρα Ελλάδας) και είχε ελεγχθεί μόλις κατά 21%.

Μεγαλύτερη ήταν μόνο η πυρκαγιά Όγκουστ Κόμπλεξ, η οποία κατέκαψε τουλάχιστον 4 εκατ. στρέμματα τον Αύγουστο του 2020.

Έως τώρα, κανένας θάνατος δεν έχει αποδοθεί στην πυρκαγιά. Πέντε άνθρωποι αγνοούνταν το Σάββατο,  σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Πλούμας. Για δύο από αυτούς αναφέρθηκε ότι είναι ασφαλείς, αν και αξιωματούχοι εξακολουθούν να προσπαθούν να επιβεβαιώσουν την πληροφορία.

Η πυρκαγιά απειλεί σχεδόν 14.000 κτίσματα, δήλωσαν αξιωματούχοι και έχει ήδη καταστρέψει περισσότερα από 400, περιλαμβανομένου ουσιαστικά του συνόλου του κέντρου της Γκρίνβιλ, μιας παλιάς μεταλλευτικής πόλης περίπου 160 μίλια βόρεια του Σακραμέντο.

Η αιτία της πυρκαγιάς διερευνάται. Η Pacific Gas & Electric ανέφερε πως μπορεί να ξεκίνησε από την πτώση δέντρου πάνω σε καλώδια της ηλεκτρικής εταιρείας.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος