ΗΠΑ: Η Ρωσία ζητά διαιτησία του ΟΗΕ για τις βίζες της εκεί αποστολής της

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βασίλι Νεμπένζια μετέφερε το μήνυμα του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, απαιτώντας διαδικασία διαιτησίας λόγω προβλημάτων με την Αμερική σχετικά με τις βίζες για μέλη της ρωσικής διπλωματικής αποστολής στον ΟΗΕ.

«Πρόσφατα επισκέφτηκα τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και του παρέδωσα μήνυμα από τον Υπουργό που περιγράφει τα προβλήματα και απαιτεί από τον Γενικό Γραμματέα να κινήσει διαδικασία διαιτησίας σύμφωνα με το σχετικό άρθρο, προκειμένου να εξετάσει προσεκτικά τις ενέργειες του κράτους που υποχρεούται να παρέχει τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας για την αποστολή του ΟΗΕ», δήλωσε ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, αναφέρει το πρακτορείο Tanjug. Σημειώνει ότι η μόνιμη αποστολή της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη δέχεται πιέσεις σχετικά με τα ζητήματα βίζας με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Φυσικά έχουμε σοβαρά προβλήματα με τις βίζες, όσον αφορά την παράταση τους, για υπαλλήλους που δεν μπορούν να φύγουν από τη χώρα μετά τη λήξη της βίζας τους, ακόμη και αν έχουν σοβαρούς ανθρωπιστικούς λόγους, όπως ο θάνατος ενός στενού συγγενή» είπε Ρώσος διπλωμάτης.

Ο απεσταλμένος είπε ότι οι Ρώσοι διπλωμάτες προσπαθούν να εμπλακούν σε άμεσες επαφές με την αμερικανική πλευρά και ότι καταφέρνουν να επιλύσουν ορισμένα ζητήματα που προκύπτουν. «Ωστόσο, αυτά είναι ημίμετρα, όχι συστημική λύση του προβλήματος» είπε ο Νεμπένζια.

Πηγή: Εφημερίδα ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μετάφραση: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος