ΗΠΑ: Επιβολή κυρώσεων σε Πούτιν, Λαβρόφ και Σοϊγκού

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών επέβαλε κυρώσεις σε βάρος του Βλαντίμιρ Πούτιν, των Ρώσων υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας Σεργκέι Λαβρόφ και Σεργκέι Σοϊγκού και του αρχηγού του γενικού επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων Βαλερί Γκερασίμοφ.

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι ΗΠΑ, σε συντονισμό με τους συμμάχους και τους εταίρους, συνεχίζουν να απαντούν δυναμικά στην αδικαιολόγητη και απρόκλητη και εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν τόνισε πως εάν χρειαστεί, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να επιβάλουν περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία «για την φριχτή συμπεριφορά της στην παγκόσμια σκηνή»».

«Είμαστε ενωμένοι με τους διεθνείς συμμάχους και εταίρους μας προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι η Ρωσία θα πληρώσει ένα σοβαρό οικονομικό και διπλωματικό τίμημα για τη νέα εισβολή της στην Ουκρανία», σημείωσε η Τζ. Γέλεν.

Επίσης, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών θα επιβάλει «κυρώσεις πλήρους αποκλεισμού» στο κρατικό ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων, όπως ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, η Τζεν Ψάκι. Το εν λόγω Ταμείο έχει σχεδιαστεί με σκοπό την προσέλκυση κεφαλαίων σε τομείς υψηλής ανάπτυξης.

Πηγές: Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος