ΗΠΑ: Η Βουλή ενέκρινε το κοινωνικό πακέτο Μπάιντεν ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων  

Δεύτερη πολιτική νίκη για τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μέσα σε λίγες ημέρες, καθώς εγκρίθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων το πολυσυζητημένο πακέτο κοινωνικών μεταρρυθμίσεων, ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, μετά το εξίσου φιλόδοξο πακέτο ανοικοδόμησης της χώρας.

Η σημερινή εξέλιξη που έρχεται μετά από μήνες εξαιρετικά σκληρών διαπραγματεύσεων, κυρίως εντός του Δημοκρατικού Κόμματος, είναι ένα καλό πρώτο βήμα αλλά απομένει και η έγκρισή του από τη Γερουσία. Και εκεί τα πράγματα αναμένονται δύσκολα αλλά εκτιμάται ότι τελικά θα περάσει έστω και οριακά.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν ανέφερε πως η «σημερινή εξέλιξη αποτελεί ένα καθοριστικό βήμα προς την πλήρη εφαρμογή του οικονομικού προγράμματός μου το οποίο θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, θα κάνει την χώρα ανταγωνιστικότερη και θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες».

Στόχος των Δημοκρατικών είναι το νομοσχέδιο κοινωνικών μεταρρυθμίσεων να περάσει από τη Γερουσία τις επόμενες εβδομάδες και να γίνει νόμος του κράτους πριν από τα Χριστούγεννα. Η ηγεσία του κόμματος ανέφερε ότι η εφαρμογή του πακέτου, το οποίο χαρακτήρισε ιστορικό, θα επηρεάσει καθοριστικά τις επόμενες γενεές των Αμερικανών.

Με 220 ψήφους υπέρ και 213 κατά, το νομοσχέδιο πέρασε με την ψήφο μόνο των Δημοκρατικών πλην ενός που αποφάσισε να ταχθεί απέναντι από το κόμμα του, τον Τζάρετ Γκόλντεν από το Μέιν.

Ανταπόκριση από την Ουάσιγκτον: Λένα Αργύρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος