Ηνωμένο Βασίλειο: Προειδοποίηση για πιθανό άλμα στις νοσηλείες

ανταπόκριση από το Λονδίνο: Νατάσα Καντζάβελου

Για μεγάλο άλμα στον αριθμό των εισαγωγών Covid σε νοσοκομεία στην Αγγλία εάν δεν ενισχυθούν οι περιορισμοί, κάνουν λόγο κυβερνητικοί επιστήμονες.

Η επιτροπή Sage επισήμανε ότι η μοντελοποίησή της πρότεινε ότι οι νοσηλείες θα μπορούσαν να φτάσουν τις 2.000 έως 7.000 ημερησίως τον επόμενο μήνα – αυτή τη στιγμή υπάρχουν λίγο περισσότεροι από 750.

Πρόσθεσαν όμως ότι ένα «σχετικά σύνολο μέτρων» θα μπορούσε να περιορίσει τις λοιμώξεις.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε χθες ότι ελπίζει ότι η αύξηση των εμβολιασμών σημαίνει ότι μπορούν να αποφευχθούν νέοι περιορισμοί.

Καθώς ανακοίνωσε το χειμερινό του σχέδιο για την αντιμετώπιση του Covid στην Αγγλία , ο πρωθυπουργός είπε ότι ορισμένα μέτρα θα διατηρηθούν σε απόθεμα ως μέρος του κυβερνητικού σχεδίου Β εάν το NHS αντιμετωπίσει μη βιώσιμη πίεση.Αυτά περιλαμβάνουν διαβατήρια εμβολίου, υποχρεωτικές μάσκες προσώπου και συμβουλές για εργασία από το σπίτι.

Τα ενισχυτικά εμβόλια θα ξεκινήσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο την επόμενη εβδομάδα για τα άτομα ηλικίας άνω των 50 καθώς και ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών κάνοντας μια δόση Pfizer

Μοντελοποιητές ιών που συμβουλεύουν την επιτροπή – την Επιστημονική Ομάδα Πανδημικής Γρίπης για τη Μοντελοποίηση (SPI -M) – είπαν ότι ήταν πιθανό ο ιός να εξαπλωθεί πιο γρήγορα μετά το άνοιγμα σχολείων και το γεγονός ότι περισσότεροι άνθρωποι επιστρέφουν στους χώρους εργασίας τους.

Την Τρίτη, το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε επιπλέον 26.628 κρούσματα και άλλους 185 θανάτους και τα πιο πρόσφατα στοιχεία έδειξαν ότι υπήρχαν 8.413 ασθενείς με Covid στο νοσοκομείο.

Στις 15 Σεπτεμβρίου πέρυσι, αναφέρθηκαν 3.105 ημερήσια κρούσματα και 27 θάνατοι, ενώ 1.066 ασθενείς με Covid ήταν στο νοσοκομείο.

Ωστόσο, τα εμβόλια προσφέρουν εκτεταμένη προστασία από σοβαρές ασθένειες. Περίπου το 81,2% των ατόμων ηλικίας 16 ετών και άνω στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι πλήρως εμβολιασμένα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος