Ηνωμένο Βασίλειο: Η κρίση επισκιάζει το συνέδριο των συντηρητικών

ανταπόκριση από το Λονδίνο: Νατάσα Καντζάβελου

Η κρίση καυσίμων στο Ηνωμένο Βασίλειο απειλεί να επισκιάσει το ετήσιο συνέδριο των Συντηρητικών, που ξεκινά σήμερα στο Μάντσεστερ με περισσότερους από τους μισούς Βρετανούς να πιστεύουν ότι ο Μπόρις Τζόνσον έχει κάνει κακή διαχείριση σε σχέση με τις προμήθειες πρώτης ανάγκης όπως η βενζίνη και συνολικά το κόστος ζωής μετά τον Brexit, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Savanta ComRes για την εφημερίδα Independent.

O Τζόνσον θα επιχειρήσει να αναδιατυπώσει τον κεντρικό σκοπό της κυβέρνησής του μετά από δύο χρόνια διαχείρισης κρίσεων με ένα αισιόδοξο σλόγκαν «Build Back Better», δηλαδή ότι η ανάκαμψη του Ηνωμένου Βασιλείου από την κρίση του COVID δεν θα δει επιστροφή στο «στο περασμένο καθεστώς» “status quo ante” και θα δεσμευτεί να «αλλάξει και να βελτιώσει» την οικονομία λαμβάνοντας «μεγάλες, τολμηρές αποφάσεις για την ανοικοδόμηση της μετά την πανδημία».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός θα επιμείνει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν μπορεί πλέον να βασίζεται στην «μετανάστευση χαμηλών αμοιβών» ενώ ο στρατός ξεκινά την Δευτέρα να βοηθήσει στην παράδοση βενζίνης. Διακόσιοι στρατιωτικοί και γυναίκες, 100 εκ των οποίων οδηγοί, θα παράσχουν «προσωρινή» υποστήριξη για να μειώσουν την πίεση στα προάστια.

Η κυβέρνηση έχει επίσης ανακοινώσει 5. 000 προσωρινές βίζες για αλλοδαπούς οδηγούς φορτηγών για να καλύψουν την έλλειψη οδηγών φορτηγών που επιδεινώθηκαν από τον Covid, το Brexit και άλλους παράγοντες η λήξη των οποίων παρατάθηκε για τέλη Φεβρουαρίου καθώς δεν υπήρξε ικανοποιητική ανταπόκριση από ξένους οδηγούς.

Στο τετραήμερο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος ο αντίκτυπος του Brexit και της πανδημίας ασκεί τρομακτική πίεση στον πρωθυπουργό με τις ουρές να συνεχίζονται σε ορισμένα πρατήρια καυσίμων, ενώ κυριαρχούν φόβοι για περαιτέρω ελλείψεις στα ράφια καταστημάτων, ακόμη και ζητήματα στελέχωσης σε σφαγεία ενώ το κόστος ζωής μεγαλώνει, με τον πληθωρισμό να εκτιμάται ότι θα εκτοξευθεί έως τα Χριστούγεννα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος