Ηνωμένο Βασίλειο και Σουηδία ενδυναμώνουν τις αμυντικές τους σχέσεις

Οι υπουργοί Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου και της Σουηδίας υπέγραψαν επιστολή προθέσεων νέας σύμβασης για την παράδοση 14 αυτοκινούμενων όπλων Archer.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να υποστηρίζει σθεναρά την ταχεία ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και θα εργαστούμε μαζί για να διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία θα λάβει την υποστήριξη που χρειάζεται», ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας μετά από τη συνάντηση.

Ο Μπεν Ουάλας καλωσόρισε τον ομόλογο του Πολ Τζόνσον χτες Τετάρτη (29/3), όπου οι δυο υπουργοί υπέγραψαν «επιστολή προθέσεων» σύμβασης για την παράδοση 14 αυτοκινούμενων όπλων Archer, σουηδικής κατασκευής στον βρετανικό στρατό.

«Η αγορά των Archer δίνει την δυνατότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο να υποστηρίξει την Ουκρανία μέσω της δωρεάς αυτοκινούμενων όπλων AS90, αντικαθιστώντας τα έως ότου η πλατφόρμα Mobile Fires παραδοθεί αργότερα αυτή τη δεκαετία ως μέρος του προγράμματος εκσυγχρονισμού Future Soldier», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.

Η Βρετανία έχει δεσμευτεί να παρέχει τις δυνατότητες που απαιτεί η Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων πυροβολικού, αεράμυνας και τεθωρακισμένων οχημάτων, προκειμένου «να εξασφαλίσει διαρκή ειρήνη».

Το Ηνωμένο Βασίλειο παρείχε 2,3 δισεκατομμύρια λίρες σε στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία το 2022 και έχει ήδη δεσμευτεί να διατηρήσει αυτό το επίπεδο στρατιωτικής υποστήριξης μέχρι το 2023.

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος