Ίλον Μασκ: Θα πουλήσει μετοχές της Tesla αν ο ΟΗΕ αποδείξει πώς 6 δισεκατομμύρια δολάρια θα εξαλείψουν την πείνα

Ο Ίλον Μασκ προσφέρθηκε να πουλήσει κάποιες από τις μετοχές της Tesla άμεσα, αν ο ΟΗΕ μπορέσει να αποδείξει ότι 6 δισεκατομμύρια δολάρια θα εξαλείψουν την παγκόσμια πείνα.

Με αυτό το σχόλιο ο Μασκ απάντησε στις δηλώσεις του διευθυντή του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ, Ντέιβιντ Μπίσλεϊ, ο οποίος προσκάλεσε τους υπερ-πλούσιους – και ειδικότερα τους δύο πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, τον Τζεφ Μπέζος και τον Ίλον Μασκ – να βοηθήσουν στην εξάλειψη της παγκόσμιας πείνας σε συνέντευξή του στο CNN την περασμένη εβδομάδα.

«Μια δωρεά της τάξης των έξι δισεκατομμυρίων δολαρίων θα μπορούσε να βοηθήσει 42 εκατομμύρια ανθρώπους που κυριολεκτικά θα πεθάνουν αν δεν τους βοηθήσουμε. Δεν είναι περίπλοκο», δήλωσε ο Μπίσλεϊ στο CNN.

Το ποσό αυτό θα ισοδυναμούσε περίπου με το 2% της περιουσίας του Μασκ.

Ο Μασκ έγραψε στο Twitter ότι εάν το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα μπορεί να περιγράψει πώς ακριβώς θα εξαλείψουν την παγκόσμια πείνα τα 6 δισεκατομμύρια δολάρια, θα πουλήσει μετοχές της Tesla αμέσως.

«Αλλά θα πρέπει να είναι λογιστική open source, ώστε το κοινό να βλέπει ακριβώς πώς ξοδεύονται τα χρήματα», πρόσθεσε.

Ο Μπίσλεϊ διαβεβαίωσε τον δισεκατομμυριούχο ότι το πρόγραμμα του ΟΗΕ διαθέτει τα συστήματα για διαφάνεια και λογιστική ανοικτού κώδικα.

«Η ομάδα σας μπορεί να εξετάσει και να συνεργαστεί μαζί μας για να είναι απόλυτα σίγουρη για κάτι τέτοιο», είπε.

«Τα 6 δισεκατομμύρια δολάρια δεν θα λύσουν την παγκόσμια πείνα, αλλά θα αποτρέψουν τη γεωπολιτική αστάθεια, τη μαζική μετανάστευση και θα σώσουν 42 εκατομμύρια ανθρώπους που κινδυνεύουν», πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος ευθέως στους δισεκατομμυριούχους στη συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN, ο Μπίσλεϊ είπε: «Τι θα γινόταν αν η κόρη σας πέθαινε από πείνα; Τι θα γινόταν αν η οικογένειά σας λιμοκτονούσε; Ξυπνήστε και βοηθήστε».

Η περιουσία του Μασκ ανέρχεται στα 311 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg, γεγονός που τον καθιστά τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο.

Η καθαρή περιουσία των δισεκατομμυριούχων των ΗΠΑ έχει σχεδόν διπλασιαστεί από τότε που ξεκίνησε η πανδημία και ανήλθε στα 5,04 τρισεκατομμύρια δολάρια τον Οκτώβριο.

Την περασμένη εβδομάδα, η Tesla έγινε η έκτη εταιρεία στην ιστορία των ΗΠΑ η οποία αξίζει 1 τρισεκατομμύριο δολάρια και η δεύτερη ταχύτερη που επιτυγχάνει αυτό το ορόσημο μετά το Facebook.

ΠΗΓΗ: CNN

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος