Υεμένη: Κυβερνητικές δυνάμεις ανακατέλαβαν δύο στρατιωτικές βάσεις

Στην Υεμένη ντόπιοι μαχητές και δυνάμεις του στρατού κατάφεραν να ανακαταλάβουν δύο στρατιωτικές βάσεις από τους αντάρτες Χούτι κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανέφεραν κάτοικοι και τοπικοί αξιωματούχοι, μία ημέρα μετά την «απελευθέρωση» της πόλης Άντεν.

Οι δυνάμεις που παραμένουν πιστές στον πρόεδρο της Υεμένης Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, οι οποίες υποστηρίζονται από τη Σαουδική Αραβία, κατέλαβαν τη στρατιωτική βάση Λαμπούζα στην επαρχία Λαχτζ, στα βόρεια του Άντεν καθώς και την έδρα της 117ης μεραρχίας τεθωρακισμένων στην επαρχία Σάμπουα που απέχει περίπου 230 χλμ. από την πόλη αυτή.

Πηγές των δυνάμεων που πολεμούν τους Χούτι είπαν ότι η επιχείρηση αυτή είχε σχεδιαστεί εδώ και πολλές εβδομάδες και ότι κατέστη δυνατή χάρη στην εκπαίδευση και τον οπλισμό που παρέδωσαν στην Υεμένη, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Εξάλλου κάτοικοι του Άντεν ανέφεραν ότι οι δυνάμεις των Χούτι και οι σύμμαχοί τους στον στρατό της Υεμένης επιχείρησαν να ανασυγκροτηθούν και να ανακαταλάβουν τα βόρεια προάστια του Άντεν, εκτοξεύοντας πυραύλους στην περιοχή Χορ Μαξάρ.

Η επίθεση αυτή απωθήθηκε και σύμφωνα με τους μαχητές που πολεμούν τους Χούτι είναι σε εξέλιξη μια αντεπίθεση – με την υποστήριξη αεροπορικών επιδρομών – για την ανακατάληψη και της αεροπορικής βάσης Άναντ, η οποία απέχει 60 χλμ. βορείως του Άντεν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος