ΗΑΕ: Πυρκαγιά από έκρηξη φιάλης αερίου στο Αμπού Ντάμπι – Φόβοι για νέες επιθέσεις ανταρτών Χούθι

Έκρηξη, που σύμφωνα με τις αρχές οφειλόταν σε φιάλη αερίου, ακούστηκε στο Αμπού Ντάμπι τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη σε ένα πλαίσιο αυξανόμενης ανασφάλειας, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι οι σιίτες αντάρτες Χούθι της Υεμένης θα εξαπολύσουν νέες επιθέσεις εναντίον των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η αμερικανική πρεσβεία στο Αμπού Ντάμπι εξέδωσε προειδοποίηση μετά την έκρηξη, που σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυκτα σε κτίριο της οδού Χαμντάν στο κέντρο της πόλης.

Η πυροσβεστική «έσβησε την πυρκαγιά που προκλήθηκε από την έκρηξη φιάλης αερίου», μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο WAM, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχουν θύματα. «Οι ομάδες κατάφεραν να ελέγξουν την κατάσταση αφού έσβησαν την πυρκαγιά και απομάκρυναν τους κατοίκους με ασφάλεια», πρόσθεσε.

Οι αρχές των Εμιράτων ζήτησαν από τους πολίτες «να ακούν τις πληροφορίες που ανακοινώνουν οι επίσημες αρχές και να αποφεύγουν να διασπείρουν φήμες».

Λίγο αργότερα σε ξεχωριστή της ανακοίνωση η αμερικανική πρεσβεία προειδοποίησε ότι «πληροφορίες κάνουν λόγο για ενδεχόμενη επίθεση με πύραυλο ή drone» πάνω από το Αμπού Ντάμπι.

Τα Εμιράτα βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού αφού τον Ιανουάριο έγιναν στόχος τριών επιθέσεων των Χούθι με drones και πυραύλους. Από την επίθεση της 17ης Ιανουαρίου στο Αμπού Ντάμπι σκοτώθηκαν τρεις αλλοδαποί εργάτες. Η δεύτερη επίθεση, στις 24 Ιανουαρίου, είχε στόχο την αεροπορική βάση αλ Ντάφρα, όπου σταθμεύουν αμερικανικές δυνάμεις, οι οποίες αναχαίτισαν τους πυραύλους των Χούθι, ενώ ακολούθησε και μία τρίτη στις 31 Ιανουαρίου.

Τα ΗΑΕ αποτελούν βασική συνιστώσα της στρατιωτικής συμμαχίας υπό τη Σαουδική Αραβία που επεμβαίνει στην Υεμένη στηρίζοντας την κυβέρνηση. Η χώρα απέσυρε τα χερσαία στρατεύματά της από την Υεμένη το 2019, όμως εξακολουθεί να παρέχει εκπαίδευση και όπλα στον στρατό της Υεμένης, ενώ πρόσφατα στρατεύματα από τα Εμιράτα συμμετείχαν σε μάχες εναντίον των Χούθι.

Πηγές: Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος