Η Βελγίδα Τινύ Εργκό επικεφαλής διαχείρισης ALM στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας

ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες: Γιώργος Συριόπουλος

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) όρισε την κυρία Τινύ Εργκό (Tiny Ergo) ως Επικεφαλής Διαχείρισης Ενεργητικού και Παθητικού (ALM) και Χρηματοοικονομικής Δομής.

Πριν ενταχθεί στον ESM, η κα Εργκό απέκτησε περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στον χρηματοπιστωτικό τομέα.  Κατείχε ανώτερη εκτελεστική θέση στην KBC Asset Management και ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στην BPost Banque.

Η κα Τινύ Εργκό είναι Βελγίδα, απόφοιτος  Οικονομικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο της Γάνδης και είναι κάτοχος τίτλου CFA.

«Η Tiny Ergo είναι μια πολύ έμπειρη και εξειδικευμένη χρηματοοικονομική επαγγελματίας. Είμαι βέβαιος ότι ο ESM θα επωφεληθεί από την τεχνογνωσία της, ηγείται ενός σημαντικού τμήματος που έχει το ρόλο της παρακολούθησης των κινδύνων του ισολογισμού, της εκτέλεσης της λειτουργίας διαχείρισης μετρητών και της εφαρμογής και παρακολούθησης διευκολύνσεων οικονομικής βοήθειας  για τα δικαιούχα κράτη μέλη».

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής  του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ «ο ESM θα επωφεληθεί από την τεχνογνωσία της κυρίας Εργκό, καθώς ηγείται ενός σημαντικού τμήματος που έχει αποστολή την παρακολούθηση των κινδύνων του ισολογισμού, την εκτέλεση της λειτουργίας διαχείρισης μετρητών και την εφαρμογή και παρακολούθηση διευκολύνσεων οικονομικής βοήθειας προς τα δικαιούχα κράτη μέλη».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος