ertnews.gr

Η.Β: Μεγάλο απεργιακό κύμα στα σιδηροδρομικά δίκτυα το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου

08/06 11:40
Η.Β: Μεγάλο απεργιακό κύμα στα σιδηροδρομικά δίκτυα το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου

(AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Λονδίνο, Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Οι Βρετανοί προετοιμάζονται για μια εβδομάδα ταξιδιωτικού χάους αργότερα αυτόν τον μήνα, αφού οι επικεφαλής των συνδικάτων ανακοίνωσαν τη μεγαλύτερη απεργία στα σιδηροδρομικά δίκτυα από το 1989.

Η RMT ανέφερε ότι περισσότεροι από 50.000 εργαζόμενοι της National Rail και 13 άλλες εταιρείες θα αποχωρήσουν στις 21 Ιουνίου για να συμπέσει με την απεργία του μετρό στο Λονδίνο, ενώ άλλοι 40.000 θα απεργήσουν στις 23 και 25 Ιουνίου.

Μόνο ένα στα πέντε τρένα πρόκειται να κυκλοφορήσει τις ημέρες της απεργίας.

Η εργατική κινητοποίηση αναμένεται επίσης να προκαλέσει αναστάτωση τις ενδιάμεσες ημέρες και ουσιαστικά να κλείσει το σιδηροδρομικό δίκτυο του Ηνωμένου Βασιλείου για μια ολόκληρη εβδομάδα.

Αναμένεται ότι οι απεργίες  θα προκαλέσουν  αναστάτωση και ταλαιπωρία  στους επιβάτες κατά τη διάρκεια δύο βασικών τοπικών εκλογών, καθώς και σε όσους ταξιδεύουν σε εκδηλώσεις όπως στο Glastonbury και στον αγώνα κρίκετ μεταξύ Αγγλίας και Νέας Ζηλανδίας.

Αιτία των κινητοποιήσεων είναι οι αμοιβές των εργαζομένων . Το ζήτημα είναι περίπλοκο καθώς οι σιδηροδρομικές εταιρείες είναι πολλές αλλά καμία δεν έχει ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των συνδικάτων για αυξήσεις σύμφωνα με τον πληθωρισμό.

Ο γενικός γραμματέας του RMT, Μικ Λιντς, προειδοποίησε ότι θα ακολουθήσουν περισσότερες απεργίες εάν δεν επιλυθεί η διαμάχη για τις περικοπές μισθών και θέσεων εργασίας.

Εν τω μεταξύ, εκατοντάδες μέλη του προσωπικού ελέγχου εισιτηρίων και εδάφους που απασχολούνται από την British Airways στο Χίθροου άρχισαν χθες να ψηφίζουν για την απεργία που θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμα περισσότερο χάος στο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών. Οι ταξιδιώτες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις , με χιλιάδες οικογένειες να παραμένουν αποκλεισμένες στο εξωτερικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version