ertnews.gr

Η.Β: Κόστος και κέρδη από τον εορτασμό του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της βασίλισσας

03/06 10:44
Η.Β: Κόστος και κέρδη από τον εορτασμό του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της βασίλισσας

(Richard Pohle, via AP)

Λονδίνο, Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Εν μέσω των εορτασμών για το «Πλατινένιο Ιωβηλαίο» της Βασίλισσας Ελισάβετ, πολλά μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρωτιούνται ποσό κοστίζει πραγματικά στους φορολογούμενους ο εορτασμός των 70 χρόνων της βασίλισσας στο θρόνο .

Ένα δισεκατομμύριο λίρες συνολικά ή περίπου 38.000 £ ανά νοικοκυριό στο Ηνωμένο Βασίλειο εκτιμάται ότι είναι ο απολογισμός του Ιωβηλαίου για τους Βρετανούς φορολογούμενους .

Ωστόσο χιλιάδες Βρετανοί και τουρίστες το Σαββατοκύριακο, αναμένεται να ξοδέψουν εκατομμύρια λίρες δίνοντας ώθηση στα κέρδη των επιχειρήσεων που θα ξεπεράσουν τις 6 δισ. λίρες , τόσο για  τα εμπορικά καταστήματα στους κεντρικούς δρόμους στο Λονδίνο αλλά και για τις επιχειρήσεις στον χώρο της φιλοξενίας.

Το πολυκατάστημα John Lewis αναφέρει ότι η περιορισμένη έκδοση Barbie Signature Queen Elizabeth II Platinum Jubilee Doll εξαντλήθηκε σε μόλις τρία λεπτά.

Οι διαδικτυακές αναζητήσεις για άλλα είδη  αυξήθηκαν επίσης, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης κατά 56% στους ανθρώπους που θέλουν να αγοράσουν ψυγεία μπύρας, ανέφερε ο λιανοπωλητής σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης .

Οι γλεντζέδες αναμένεται να ξοδέψουν περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια λίρες σε προμήθειες φαγητού και ποτών, ενώ οι παμπ, τα μπαρ και τα εστιατόρια ελπίζουν να φτάσουν  σε έσοδα σχεδόν τα  3 δισεκατομμύρια £ σε πωλήσεις, σύμφωνα με έρευνα, καθώς οι δύο αργίες συνδυάζονται με τα σχολικά διαλείμματα στην Αγγλία και την Ουαλία.

Είναι εντυπωσιακό ότι οι παμπς αναμένεται να πουλήσουν 8.2 εκατομμύρια μπίρες !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version