Η.Β: Η κυβέρνηση στέλνει τον στρατό στα αεροδρόμια εξαιτίας των απεργιών

Array

Ανταπόκριση – Βρετανία: Ευδοξία Λυμπέρη

Προειδοποίηση για αναστάτωση στις αφίξεις των αεροδρομίων της χώρας, εξέδωσε η βρετανική κυβέρνηση.

Το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε την εκπαίδευση στρατιωτικού προσωπικού για την υποστήριξη της Συνοριακής Δύναμης κατά τη διάρκεια των απεργιών, στο πλαίσιο των προετοιμασιών της να ελαχιστοποιήσει τις ουρές στα σύνορα.

Ο στρατός είναι έτοιμος να αναλάβει τον έλεγχο των διαβατηρίων στο τέλος της εβδομάδας καθώς οι απεργίες ξεκινούν την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου έως και την Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου (έως περίπου τις 7 π.μ.) και κατόπιν από τι 28 έως τις 31 Δεκεμβρίου (έως περίπου τις 7 π.μ.).

Το Υπουργείο Εσωτερικών λέει ότι έχει επιστρατεύσει «χιλιάδες ανθρώπους που θυσιάζουν τα Χριστούγεννά τους, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι τα ταξιδιωτικά σχέδια των επιβατών προστατεύονται και φτάνουν στον προορισμό που έχουν επιλέξει τα Χριστούγεννα».

Η κυβέρνηση συνεργάζεται επίσης με τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και την ταξιδιωτική βιομηχανία για να κατανοήσει τον αντίκτυπο της απεργίας, να ελαχιστοποιήσει τις καθυστερήσεις για τους επιβάτες και να διασφαλίσει τη ροή των αγαθών μέσω των συνόρων.

Η κυβέρνηση προειδοποιεί τους ταξιδιώτες να αναμένουν καθυστερήσεις και αναστάτωση εξαιτίας της απεργίας στον έλεγχο των συνόρων.

Οι επιβάτες θα πρέπει προτού ξεκινήσουν, να επικοινωνήσουν με τους ταξιδιωτικούς και τουριστικούς πράκτορες και τις αεροπορικές εταιρείες/μεταφορείς για πιθανές διακοπές στο ταξίδι τους.

Οι πύλες ηλεκτρονικού ελέγχου (eGates) θα λειτουργούν κανονικά και όσοι έχουν τα κατάλληλα διαβατήρια ενθαρρύνονται να τις προτιμούν.

Ο Steve Dann, Επικεφαλής Επιχειρησιακών Δυνάμεων των Συνόρων, δήλωσε:

Ζητούμε συγγνώμη για οποιαδήποτε αναστάτωση προκαλείται στους ταξιδιώτες που εισέρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η νούμερο ένα προτεραιότητα της Συνοριακής Δύναμης είναι να διατηρήσουμε τους πολίτες μας ασφαλείς και τα σύνορα μας ασφαλή. Συνεργαζόμαστε με συνεργάτες σε όλη την ταξιδιωτική βιομηχανία για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε στην κρίσιμη ζήτηση και να υποστηρίζουμε τη ροή επιβατών και αγαθών μέσω των συνόρων μας.

Τοποθεσίες Απεργιών Συνοριακών Δυνάμεων

  • Αεροδρόμιο του Μπέρμιγχα
  • Αεροδρόμιο του Κάρντι
  • Αεροδρόμιο Gatwic
  • Αεροδρόμιο της Γλασκώβη
  • Αεροδρόμιο Χίθροου – Τερματικοί τερματικοί σταθμοί 2,3,4,
  • Αεροδρόμιο του Μάντσεστε
  • Λιμάνι του Newhaven

100.000 μέλη του Σωματείου Δημοσίων και Εμπορικών Υπηρεσιών (PCS) σε 214 κυβερνητικά τμήματα και άλλους δημόσιους φορείς σε όλη την δημόσια διοίκηση, ψήφισαν υπέρ της απεργίας, με αιτήματα αύξηση μισθών 10%, συνταξιοδοτική δικαιοσύνη, ασφάλεια εργασίας και όχι περικοπές στους όρους απολύσεων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος