Η ρωσική Δούμα ενέκρινε την προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών περιοχών, χωρίς να γνωρίζει τα ακριβή σύνορα

Ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν εδάφη στην περιοχή της Χερσώνας, ανακοίνωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι, ενώ το Κρεμλίνο κράτησε αποστάσεις από τις δηλώσεις του τσετσένου Καντίροφ, για χρήση πυρηνικών στην Ουκρανία. Παράλληλα, ο Καντίροφ ανακοίνωσε ότι στέλνει στη μάχη και τους τρεις ανήλικους γιους του.

Όπως μεταδίδει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Μαρία Αλεξάκη, ο Καντίροφ δήλωσε πως θα «ρίξει» τους γιους του στη μάχη, στέλνοντάς τους στο μέτωπο, ενώ άσκησε σκληρή κριτική στους κορυφαίους στρατηγούς που αποχώρησαν από τη Λήμαν. Προς απόδειξη της ανακοίνωσής του, «ανέβασε» βίντεο με τους ανήλικους γιους του, 14, 15 και 16 ετών, που εξασκούνται στην εκτόξευση ρουκετών.

Πεσκόφ για δηλώσεις Καντίροφ: Να βάλουμε στην άκρη τους συναισθηματισμούς

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου «αδειάζει» τον τσετσένο ηγέτη, για την πρότασή του να χρησιμοποιήσει η Ρωσία πυρηνικά όπλα μικρής ισχύος στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα, ο Πεσκόφ δήλωσε ότι ο στρατός προτιμά μια πιο ισορροπημένη προσέγγιση αναφορικά με τα πυρηνικά και συνέστησε οι όποιες πολεμικές εκτιμήσεις να μην γίνονται με βάση τα συναισθήματα.

Η ρωσική Κάτω Βουλή, Δούμα, ενέκρινε τους νόμους για την προσάρτηση των τεσσάρων ουκρανικών περιοχών, Ντονέτσκ, Λουγκάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια, ενώ λίγο νωρίτερα το Κρεμλίνο παραδέχθηκε ότι προσάρτησε την Χερσώνα και τη Ζαπορίζια, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει ακριβώς τα σύνορά τους.

Την ίδια ώρα, πάντως το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι θα διαβουλεύεται με τους κατοίκους, που ζουν στις περιοχές αυτές, για το πώς θα πρέπει να καθοριστούν τα σύνορά τους. «Θα συνεχίσουμε να συζητάμε με τους ανθρώπους που ζουν σε αυτά περιοχές», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Η ιστορία της απελευθέρωσης του Λιμάν στην περιοχή του Ντονέτσκ έχει γίνει τώρα η δημοφιλέστερη στα μέσα ενημέρωσης. Αλλά οι επιτυχίες των στρατιωτών μας δεν περιορίζονται στο Λιμάν», είπε χθες ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοινώνοντας ότι οι δυνάμεις του απελευθέρωσαν τους οικισμούς Αρχάνχελσκε και Μυρολιούμπιβκα στην περιοχή της Χερσώνας.

Ρεπορτάζ: Μαρία Αλεξάκη | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος