Η ρωσική αρχή τηλεπικοινωνιών κατηγορεί Google και YouTube για «τρομοκρατικές» δραστηριότητες

Η ρωσική ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών κατηγόρησε την Παρασκευή την αμερικανική Google και την υπηρεσία βίντεο αυτού του κολοσσού, YouTube, για «τρομοκρατικές» δραστηριότητες, το πρώτο βήμα προς τον πιθανό αποκλεισμό του ιστοτόπου, όπως συνέβη τις τελευταίες εβδομάδες στο Twitter, στο Facebook, στο Instagram και σε πολλά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την Roskomnadzor, χρήστες του YouTube «μεταδίδουν διαφημίσεις με εκκλήσεις για διακοπή των σιδηροδρομικών επικοινωνιών στη Ρωσία και τη Λευκορωσία», μια χώρα συμμαχική με τη Μόσχα από την οποία είναι βάση για επίθεση στα βόρεια της ‘Ουκρανίας.

«Οι δραστηριότητες της διοίκησης του YouTube είναι τρομοκρατικής φύσης και απειλούν τη ζωή και την υγεία των Ρώσων πολιτών», ανέφερε η Roskomnadzor σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Καταγγέλλοντας την «ξεκάθαρα αντιρωσική θέση της Google», η ρωσική αρχή είπε ότι απαιτεί από την αμερικανική εταιρεία «να σταματήσει να μεταδίδει αντιρωσικά βίντεο το συντομότερο δυνατό».

Η Ρωσία έχει ήδη μπλοκάρει την πρόσβαση στα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα Instagram, Facebook και Twitter και έχει υποβάλει μήνυση κατά της ομάδας Meta, κατηγορώντας την για διάδοση «κλήσεων για φόνο» εναντίον Ρώσων.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος