Η Ολλανδία θέλει να παραδώσει γερμανικά αυτοκινούμενα πυροβόλα στην Ουκρανία

Η Ολλανδία θέλει να παραδώσει στην Ουκρανία γερμανικά αυτοκινούμενα πυροβόλα PzH 2000, δήλωσε η υπουργός ‘Αμυνας της χώρας Κάισα Όλονγκρεν, η οποία διευκρίνισε ότι το Βερολίνο συμφωνεί πως και οι δύο πλευρές βρίσκονται στην τελική φάση των συνομιλιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Τύπου (dpa), η Γερμανία θέλει να υποστηρίξει την παράδοση των PzH 2000 με εκπαίδευση και πυρομαχικά. Τα εν λόγω πυροβόλα κατασκευάζονται από τις εταιρίες Krauss-Maffei Wegmann και Rheinmetall και μπορούν να πλήξουν στόχους σε απόσταση έως και 40 χιλιομέτρων. Η Ουκρανία σήμερα διαθέτει 54 αυτοκινούμενα πυροβόλα.

Η υπουργός της Ολλανδίας δεν διευκρίνισε πόσα πυροβόλα θα παραδοθούν. «Πρόκειται για περιορισμένο αριθμό», μετέδωσε το ολλανδικό πρακτορείο ANP.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι η Γερμανία στέλνει drones στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα, η βαυαρική εταιρία Quantum Systems προμηθεύει την Ουκρανία με drones επιτήρησης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της, Φλόριαν Ζάιμπελ.

Σύμφωνα με τον κ. Ζάιμπελ, τα πρώτα drones βρίσκονται ήδη στα χέρια των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, ενώ για τις επόμενες ημέρες προγραμματίζονται νέες αποστολές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος