Η νέα κυβέρνηση της Τσεχίας εγκατέλειψε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορονοϊού

Η νέα τσεχική κυβέρνηση συνασπισμού του κέντρου και της δεξιάς σήμερα εγκατέλειψε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους Τσέχους άνω των 60 ετών και ορισμένα επαγγέλματα στην Τσεχική Δημοκρατία, όπως ιατρικό προσωπικό ή αστυνομικούς και στρατιώτες, δήλωσε ο πρωθυπουργός Petr Fijala. μετά τη συνεδρίαση της κυβέρνησης. 

«Συμφωνήσαμε ότι ο εμβολιασμός δεν θα είναι υποχρεωτικός. Αυτό δεν αλλάζει τίποτα κατά την άποψή μας ότι ο εμβολιασμός είναι ο καλύτερος τρόπος, ο ασφαλέστερος τρόπος για την αποφυγή σοβαρών συμπτωμάτων του κορονοϊού-19 και νοσηλείας. Γι’ αυτό καλούμε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν ξανά, οι δυνατότητες είναι επαρκείς, προστατεύετε τον εαυτό σας και τους άλλους», είπε ο Τσέχος πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου στα κεντρικά γραφεία της κυβέρνησης. 

Ο Petr Fijala εξήγησε ότι η κυβέρνησή του αποφάσισε να καταργήσει το διάταγμα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, το οποίο ψηφίστηκε το φθινόπωρο από την προηγούμενη κυβέρνηση του πρωθυπουργού Andrej Babiš, ο οποίος τότε είχε ήδη παραιτηθεί. 

«Δεν θέλουμε να βαθύνουμε το χάσμα στην κοινωνία. “Ορισμένοι από αυτούς τους λόγους για τους οποίους ψηφίστηκε το διάταγμα δεν ισχύουν πλέον, επειδή σε ορισμένες ομάδες επαγγελμάτων έχουμε εμβολιαστεί έως και 90%”, δήλωσε ο Φιτζάλα, σύμφωνα με την Beta. 

 Παρά τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, τα νοσοκομεία στην Τσεχία δεν είναι γεμάτα  και την Τρίτη νοσηλεύτηκαν 1.635 ασθενείς με COVID-19, εκ των οποίων οι 252 στην εντατική ή σε αναπνευστήρες, ενώ το περασμένο φθινόπωρο σε θαλάμους covid-19 βρίσκονταν σε θαλάμους της Τσεχίας, σχεδόν 7.000 ασθενείς. 

Ο αριθμός των θανάτων δεν αυξάνεται πλέον, αλλά από την αρχή της πανδημίας στην Τσεχία 36.937 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορονοϊό μέχρι στιγμής. 

Επιμέλεια – Μετάφραση: Λιλιάνα Κούλιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος