Η Levi’s θα αποζημιώνει τα έξοδα ταξιδιού σε εργαζόμενες που θέλουν να κάνουν άμβλωση

Η εταιρεία Levi Strauss & Co ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αποζημιώνει για τα έξοδα του ταξιδιού τους όλους τους εργαζομένους πλήρους και μερικής απασχόλησης που χρειάζεται να μεταβούν σε άλλη Πολιτεία για υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένων και των αμβλώσεων.

Η εταιρεία ένδυσης, που είναι γνωστή παγκοσμίως για τα τζιν της, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων αμερικανικών εταιρειών που θα αποζημιώνουν τους εργαζόμενούς τους για τέτοιες υπηρεσίες, την ώρα που πολλές Πολιτείες των ΗΠΑ επιβάλλουν περιορισμούς στις αμβλώσεις. Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ φαίνεται εξάλλου ότι είναι έτοιμο να ψηφίσει για να ανατρέψει την απόφαση που έλαβε το 1973 (Roe v. Wade) με την οποία νομιμοποιήθηκαν οι αμβλώσεις σε ομοσπονδιακό επίπεδο, όπως αφήνεται να εννοηθεί σε ένα έγγραφο που διέρρευσε την Δευτέρα.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας

«Λαμβάνοντας υπόψη τι διακυβεύεται, οι επικεφαλής των επιχειρήσεων θα πρέπει να υψώσουν τη φωνή τους και να δράσουν για να προστατεύσουν την υγεία και την ευημερία των υπαλλήλων μας. Αυτό σημαίνει να προστατεύσουμε τα αναπαραγωγικά δικαιώματα» ανέφερε η εταιρεία σε μια ανακοίνωσή της.

Άλλες εταιρείες έχουν δεσμευτεί να παράσχουν παρόμοια στήριξη στους εργαζομένους που θα χρειαστεί να φύγουν εκτός της Πολιτείας, όπως για παράδειγμα από το Τέξας ή την Οκλαχόμα που επέβαλαν περιορισμούς στις αμβλώσεις. Η Amazon.com Inc, ο δεύτερος μεγαλύτερος εργοδότης στις ΗΠΑ, είπε την Δευτέρα στους υπαλλήλους της ότι θα πληρώνει έως και 4.000 δολάρια για ταξιδιωτικά έξοδα ετησίως, για μη απειλητικές για τη ζωή ιατρικές θεραπείες, συμπεριλαμβανομένων και των αμβλώσεων. Η Citigroup Inc ανέλαβε μια παρόμοια δέσμευση τον Μάρτιο ενώ η πλατφόρμα Yelp είπε ότι θα αρχίσει από αυτόν τον μήνα να καλύπτει τα έξοδα των υπαλλήλων της και των εξαρτώμενων μελών τους που χρειάζεται να ταξιδέψουν σε άλλη Πολιτεία για υπηρεσίες άμβλωσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος