Η Κίνα προειδοποιεί για την εξάπλωση της Όμικρον μέσω των ταχυδρομείων

Οι κινεζικές αρχές προέτρεψαν τους πολίτες να φορούν μάσκες και γάντια όταν ανοίγουν αλληλογραφία, ειδικά από το εξωτερικό, αφού ισχυρίστηκαν ότι το πρώτο κρούσμα του στελέχους Όμικρον που ανακαλύφθηκε στο Πεκίνο μπορεί να έφτασε μέσω πακέτου από τον Καναδά.

Οι κινεζικές αρχές, που έχουν υποσχεθεί να εντείνουν την απολύμανση της αλληλογραφίας που φθάνει από το εξωτερικό, επιμένουν να εμβολιαστεί πλήρως το ταχυδρομικό προσωπικό που ασχολείται με αυτό, αναφέρει το Reuters. «Μειώστε την αγορά αγαθών από το εξωτερικό ή τη λήψη αλληλογραφίας από το εξωτερικό», ανέφερε χθες το βράδυ η κινεζική κρατική τηλεόραση CCTV σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα, αναφέρει το πρακτορείο Tanjug.

«Φροντίστε να προστατεύσετε τον εαυτό σας κατά την παράδοση πρόσωπο με πρόσωπο και να φοράτε μάσκες και γάντια, προσπαθήστε να ανοίξετε το πακέτο σε εξωτερικό χώρο», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ένα άτομο μολύνθηκε από το στέλεχος Omicron, όταν άνοιξε ένα πακέτο από τον Καναδά, το οποίο στάλθηκε μέσω Ηνωμένων Πολιτειών και Χονγκ Κονγκ, και ότι η μετάδοση μέσω ταχυδρομικών πακέτων «δεν μπορεί να αποκλειστεί».

Παρόμοιες προτάσεις για τον τρόπο αντιμετώπισης πακέτων, όχι μόνο αυτών από το εξωτερικό, έδωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας στον επίσημο λογαριασμό της στο WeChat. Χθες, 127 νέα τοπικά κρούσματα κορονοϊού με επιβεβαιωμένα συμπτώματα εντοπίστηκαν στην Κίνα.

Οι τελευταίες προφυλάξεις έρχονται λιγότερο από τρεις εβδομάδες πριν από την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο και σε μια περίοδο που αρκετές κινεζικές πόλεις εργάζονται για την καταπολέμηση ενός νέου κύματος μόλυνσης από τον κορονοϊό.

Επιμέλεια – Μετάφραση: Γιελένα Τσβιέτκοβιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος