Η Κίνα προχωρά στον εμβολιασμό παιδιών τριών έως έντεκα  ετών

Ανταπόκριση από το Στρασβούργο Κώστας Δαβάνης

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αρχίσει να εμβολιάζει σε πέντε επαρχίες παιδιά ηλικίας τριών έως και έντεκα ετών. Πρόκειται για τις επαρχίες Χουμπέι, Φουτζιαν, Χαιναν που έχουν προχωρήσει στην εφαρμογή νέων κανόνων εμβολιασμού, ενώ ανάλογες αποφάσεις έλαβαν μεμονωμένες πόλεις στις επαρχίες Ζεξιαν και Χουνάν.

Ο εμβολιασμός γίνεται με τα εμβόλια των Sinopharm και Sinovac που έχουν εγκριθεί ήδη από τον Ιούνιο για χρήση σε παιδιά ηλικίας τριών έως 17 ετών τον Ιούνιο, αλλά μέχρι στιγμής εμβολιάστηκαν μόνο παιδιά ηλικίας δώδεκα και άνω. Συνολικά, έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορονοϊού 1,07 δις πολίτες από του 1,4 δις κατοίκους της Κίνας. Σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές τα εμβόλια των Sinopharm και Sinovac έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών και στη μείωση του κινδύνου μετάδοσης, ένα εκ των οποίων έχει εγκριθεί από τον Π.Ο.Υ. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη πόσο αποτελεσματικά προστατεύουν τα συγκεκριμένα εμβόλια  από τη παραλλαγή ΔΕΛΤΑ, η εξάπλωση της οποίας ανησυχεί ιδιαίτερα η κυβέρνηση.

Έκλεισε η πόλη Λανζού των 4 εκ. κατοίκων

Εν τω μεταξύ σε καραντίνα έθεσαν σήμερα οι κινεζικέ αρχές τη μεγαλούπολη της Λανζού με περίπου τέσσερα εκατομμύρια κάτοικους οι οποίοι επιτρέπεται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Προηγουμένως, είχαν καταγραφεί 29 νέα κρούσματα με τον κορονοϊό. Πριν από μέρες, μετά από νέα κρούσματα κορονοϊού, αποκλείστηκαν κατοικημένες περιοχές και έκλεισαν τουριστικά αξιοθέατα. Ομάδες καθαριότητας απολύμαναν τους δημόσιους χώρους. Η Κίνα ακολουθεί μια αυστηρή στρατηγική μηδενικού κορονοϊού και εφαρμόζει σκληρά μέτρα για να το πετύχει αυτό, ακόμη και με χαμηλά κρούσματα.

Αυστηρά μέτρα επιτήρησης της πανδημίας

Επιπλέον σε ανάλογες αποφάσεις προχώρησαν οι αρχές της κομητείας Εγιν της βόρειας Κίνας, η οποία βρίσκεται στα σύνορα με τη Μογγολία. Ζητήθηκε από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να μην εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, ενώ περίπου το ένα τρίτο των 150 περίπου λοιμώξεων που έχουν καταγραφεί στην Κίνα από την περασμένη εβδομάδα προέρχονται από την συγκεκριμένη επαρχία. Ωστόσο, υπάρχουν πάντα μικρότερες εστίες, οι οποίες στη συνέχεια τίθενται υπό έλεγχο με μεγάλη προσπάθεια. Τουλάχιστον έντεκα επαρχίες επηρεάζονται τώρα από το τρέχον κύμα μολύνσεων. Το Πεκίνο είχε επίσης κάποιες μολύνσεις. Ο μαραθώνιος που είχε προγραμματιστεί για την ερχόμενη Κυριακή στην πρωτεύουσα ακυρώθηκε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος