Η γενναιοδωρία του Κιμ Γιονγκ Ουν – Το δώρο στην εθνική εκφωνήτρια ειδήσεων της Β. Κορέας για την προσφορά της (video)

Για 50 χρόνια είναι η φωνή των ειδήσεων της Βόρειας Κορέας και ο Κιμ Γιονγκ Ουν αποφάσισε να της κάνει δώρο ένα πολυτελές διαμέρισμα για την προσφορά της στην ενημέρωση των πολιτών. Η Ρι Τσουν Χι, που έχει ανακοινώσει τα σημαντικότερα γεγονότα της Βόρειας Κορέας, δεν μπόρεσε να κρύψει τη χαρά της.

Το γαλαντόμο και γενναιόδωρο χέρι του Κιμ Γιονγκ Ουν συνοδεύει τη Ρι Τσουν Χι στο νέο της σπίτι που μοιάζει με ξενοδοχείο – τουλάχιστον στη βορειοκορεατική κλίμακα. Είναι το δώρο του μεγάλου τιμονιέρη για τον μισόν αιώνα εκφώνησης ειδήσεων στη Βόρεια Κορέα, επ’ ευκαιρία των εκατοστών δέκατων γενεθλίων του ιδρυτή της χώρας και παππού του, Κιμ Ιλ Σουνγκ.

Η χαρά της απερίγραπτη, η οικογένειά της έκλαιγε από ευγνωμοσύνη ένα ολόκληρο βράδυ. Ο μεγάλος ηγέτης της Πιονγιάνγκ παραμένει μεγάθυμος.

Η ευγνωμονούσα Ρι Τσουν Χι, στα 50 χρόνια της καριέρας της, έχει ανακοινώσει τον θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ το 2011 ως άλλη μοιρολογίστρα, έχει αναγγείλει περιχαρής εκτοξεύσεις πυραύλων ενώ έχει καλωσορίσει ευτυχής και το νέο έτος…

Βέβαια, όλοι ελπίζουν το διαμέρισμα να μην ανήκει σε κτίριο, όπου, όπως μεταδίδει το Reuters, στα ρετιρέ δεν μένουν οι πλούσιοι της αταξικής κοινωνίας – ζουν οι φτωχοί της, αφού κατά κανόνα οι ανελκυστήρες βρίσκονται εκτός λειτουργίας.

Κατά τα λοιπά, οι εορτασμοί των γενεθλίων του εθνοπατέρα είναι μεγαλειώδεις. Χαρά, έστω και αναγκαστική, εντυπωσιακοί χοροί, λαμπεροί φωτισμοί.

Πηγή: ΕΡΤ,  Επιμέλεια: Δημήτρης Αθηνάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος