Η Αυστραλία ξανά ανοιχτή για φοιτητές και εργαζόμενους από το εξωτερικό

Πλήρως εμβολιασμένοι φοιτητές, ειδικευμένοι και εποχικοί εργαζόμενοι μπορούν από τις αρχές Δεκεμβρίου να έρθουν στην Αυστραλία, χωρίς να χρειάζεται να υποβάλουν αίτηση για ταξιδιωτική άδεια-εξαίρεση, εφόσον είναι κάτοχοι εγκεκριμένης βίζας. Ωστόσο, θα υπόκεινται στις ρυθμίσεις καραντίνας της κάθε πολιτείας/επικράτειας στην οποία ταξιδεύουν.

Η Αυστραλία αντιμετωπίζει σημαντικές ελλείψεις σε εργατικό δυναμικό, από το κλείσιμο των διεθνών συνόρων της τον Μάρτιο του 2020, εξαιτίας της πανδημίας. Τώρα ανοίγει και πάλι τα σύνορα και ελπίζει να υποδεχτεί περίπου 200.000 μετανάστες ετησίως, ώστε να ενισχύσουν την ανάκαμψη της οικονομίας.

«Η επιστροφή ειδικευμένων εργαζομένων και φοιτητών στην Αυστραλία είναι ένα σημαντικό ορόσημο στην πορεία μας», είπε ο Αυστραλός Πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον.

Ο υπουργός Εθνικης Οικονομίας Josh Frydenberg τόνισε ότι η μετανάστευση θα επιταχύνει την οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία:

«Τόσο οι ειδικευμένοι εργαζόμενοι όσο και οι διεθνείς φοιτητές διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο στην οικονομία μας. Οι φοιτητές από το εξωτερικό ενισχύουν με περίπου 40 δισεκατομμύρια δολάρια την Αυστραλία».

Παράλληλα η Αυστραλία ευελπιστεί και στην εισροή κατόχων τουριστικής βίζας με άδεια εργασίας, την γνωστή ως Working holiday Visa, που προσφέρει φθηνά εργατικά χέρια για εποχικές δουλειές σε φάρμες, πολλές από τις οποίες βλέπουν τα προϊόντα τους να πάνε χαμένα, γιατί δεν υπάρχουν αρκετοί πρόθυμοι Αυστραλοί εργαζόμενοι, για αυτές τις δουλειές.

Τέλος, η Αυστραλία επαναφέρει και την υποδοχή κατόχων προσφυγικής βίζας.

Ανταπόκριση: Έμμα Παπαεμμανουήλ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος