Γκάμπριελ: Γνώριζα σε γενικές γραμμές για το «προσωρινό Grexit» του Σόιμπλε

Την δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι η πρόταση για «προσωρινό Grexit» υπεβλήθη σε συνεννόηση με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), απορρίπτει ο αντικαγκελάριος και πρόεδρος του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σε συνέντευξή του η οποία θα προβληθεί σήμερα από το δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF.

Ο κ. Σόιμπλε έκανε αυτή την πρόταση την προηγούμενη Παρασκευή στις 17:00, δηλώνει ο κ. Γκάμπριελ: «Ενημερώθηκα από την κυρία Μέρκελ την Τρίτη το πρωί σε πολύ γενικές γραμμές. Ακούμε για αυτό, παρακαλούμε τους ανθρώπους του Σόιμπλε να μας ενημερώσουν για αυτό και μας ενημερώνουν μόλις το Σάββατο στις 14:54, όταν αυτό βρισκόταν ήδη στις διαπραγματεύσεις», δηλώνει ο κ. Γκάμπριελ και προσθέτει ότι ο κ. Σόιμπλε προκάλεσε την οργή του SPD στο πρόσωπό του, καθώς «η υποβολή της ιδέας ενός προσωρινού Grexit ως γερμανική πρόταση από τη δική μου σκοπιά δεν ήταν συνετή».

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Γκάμπριελ απορρίπτει και την κριτική για τον ρόλο της Γερμανίας στην κρίση της Ελλάδας. Η κριτική ότι η Γερμανία φέρθηκε πολύ σκληρά απέναντι στην Ελλάδα δεν ισχύει, εξηγεί: «Θεωρώ ότι αυτό είναι μια άδικη αξιολόγηση. Η Γερμανία αναλαμβάνει μεγάλη συμμετοχή σε όλα τα πακέτα και παίρνει μεγάλα ρίσκα». Υπό αυτή την έννοια είναι σωστό να ζητά κανείς από την Ελλάδα αλλαγές, εκτιμά, ενώ δηλώνει βέβαιος ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις. «Τότε θα φανεί ότι ο δρόμος είναι σωστός», τονίζει.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος