Γιατροί αφαίρεσαν συμπαγή μάζα από τρίχες μεγάλη όσο το στομάχι του ασθενούς

Σε μια χειρουργική επέμβαση που μπορεί να είναι μοναδική στον κόσμο έλαβε χώρα στο Κυβερνητικό Νοσοκομείο Baalbek – Ηλιούπολις στο Λίβανο, που ανήκει στο Κυβερνείο της Βόρειας Μπεκάα. Ομάδα Λιβανέζων γιατρών κατάφερε να αφαιρέσει μια τεράστια μάζα τρίχας που είχε κλείσει ολόκληρο το στομάχι μιας 19χρονης κοπέλας.

Σε συνέντευξή του στο «Sky News Arabia», ο διευθυντής του νοσοκομείου, Αμπάς Σουκρ, είπε ότι «η νεαρή κοπέλα, ήρθε στο νοσοκομείο με έντονους πόνους καθώς είχε βουλώσει τελείως το στομάχι της». Και πρόσθεσε ότι «κατά την κλινική εξέταση διαπιστώθηκε ότι υπήρχε σαφές οίδημα πάνω από το στομάχι και μεγάλη μάζα στην περιοχή του στομάχου και του εγκάρσιου παχέος εντέρου και κατά την απεικόνιση εμφανίστηκε τεράστιο οίδημα από την είσοδο στο στομάχι ως το έξοδό του».

 Ο Σουκρ συνέχισε λέγοντας ότι «όταν ανοίξαμε την κοιλιά, είχαμε μια μάζα μαλλιών που πήρε το σχήμα ολόκληρου του στομάχου. Η μάζα προκλήθηκε από την επιμονή του κοριτσιού να φάει τα μαλλιά της εδώ και αρκετά χρόνια», αποκαλύπτοντας ότι «η κατάσταση της ασθενούς είναι σταθερή και είναι καλά στην υγεία της».

Και ένας από τους γιατρούς που θεράπευσαν την ασθενή δήλωσε: «Η τεράστια ποσότητα τρίχας που συσσωρευόταν στο στομάχι της είναι απίστευτη», τονίζοντας ότι δεν είχε δει κάτι παρόμοιο σε όλη την 40χρονη καριέρα του.

 Σπάνια ασθένεια συμπεριφοράς

 Η καθηγήτρια πανεπιστημίου και Ερευνήτρια Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Wadea Al-Amouni είπε στο Sky News Arabia: Τέτοια συμπεριφορά είναι μια μορφή ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής και ψυχολογικών διαταραχών που συνοδεύουν το άτομο και το κάνουν να έχει εμμονή να τρώει τα μαλλιά του, έτσι ελέγχει τη συνείδησή του και γίνεται φυσιολογική συμπεριφορά που μπορεί να απαλλαγεί μόνο μέσω θεραπείας απο ειδικούς ψυχικής υγείας .

Η Al-Amouni πρόσθεσε: «Υπάρχουν διάφορες αιτίες για αυτή τη σπάνια ασθένεια συμπεριφοράς, συμπεριλαμβανομένων γενετικών, που σχετίζονται άμεσα με ένα ελάττωμα στις ζωτικές λειτουργίες του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος, και κοινωνικές περιβαλλοντικές αιτίες που σχετίζονται με το θέμα της κακοποίησης, παραμέλησης ή ξυλοδαρμούς».

Επιμέλεια – Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος