ertnews.gr

Γερμανία: Παραμένει στο SPD o Σρέντερ παρά τις στενές σχέσεις με τον Πούτιν – H απόφαση της Επιτροπής Διαιτησίας

Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας δεν κρίθηκε ένοχος για παραβίαση του κανονισμού του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος από την Επιτροπή Διαιτησίας και θα παραμείνει στο SPD
08/08 19:00
Γερμανία: Παραμένει στο SPD o Σρέντερ παρά τις στενές σχέσεις με τον Πούτιν – H απόφαση της Επιτροπής Διαιτησίας

(AP Photo/Dmitry Lovetsky, File)

«Αλώβητος» βγήκε γι’ άλλη μια φορά ο Γκέρχαρντ Σρέντερ, πρώην καγκελάριος της Γερμανίας μετά την απόφαση της Επιτροπής Διαιτησίας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) που δεν τον έδιωξε από το κόμμα λόγω της στενής σχέσης του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Γερμανός πολιτικός που έχει δεχθεί έντονη κριτική για την στάση που κρατά μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία πληροφορήθηκε ανακουφισμένος την απόφαση του SPD, σύμφωνα με την οποία «δεν κρίνεται ένοχος για παραβίαση του Κανονισμού του SPD, αφού δεν μπορεί να αποδειχθεί καμία παράβαση».

Συγκεκριμένα η απόφαση αναφέρει: «Όσο και αν θα ήταν πολιτικά επιθυμητή μια ξεκάθαρη αποστασιοποίηση από τη Ρωσική Ομοσπονδία και τον πρόεδρό της και μια απομάκρυνση από τα συμβούλια των (ρωσικών) εταιριών φυσικού αερίου, συνοπτικά, δεν μπορεί να διαπιστωθεί ή να αποδειχθεί παραβίαση του Κανονισμού του κόμματος».

Γερμανία: Παραμένει στο SPD o Σρέντερ παρά τις στενές σχέσεις με τον Πούτιν – H απόφαση της Επιτροπής Διαιτησίας

Στο αρμόδιο όργανο του SPD είχαν προσφύγει τοπικές οργανώσεις του κόμματος ζητώντας τη διαγραφή του κ. Σρέντερ, λόγω των σχέσεών του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Δεν έδωσε το παρών στην Επιτροπή

Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι ο κ. Σρέντερ δεν προσήλθε στην ακρόαση που είχε προγραμματιστεί για τις 14 Ιουλίου και αντί για οποιαδήποτε μαρτυρία του αξιολογήθηκαν οι δηλώσεις του σε πρόσφατες συνεντεύξεις.

Η Επιτροπή Διαιτησίας κατέληξε ακόμη στο συμπέρασμα ότι ο πρώην καγκελάριος έλαβε αποστάσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία και δεν υπάρχει ένδειξη ότι ενεθάρρυνε τον Βλαντίμιρ Πούτιν στις πράξεις του. Επιπλέον, οι προσωπικές φιλίες ανήκουν στην σφαίρα του ιδιωτικού βίου του ατόμου, «ανεξαρτήτως του πόσο αδιανόητη ή δύσκολο να κατανοηθεί είναι αυτή η σχέση από σοσιαλδημοκρατική άποψη», σημειώνεται στην απόφαση.est de remettre le processus sur les rails.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version