Έκρηξη: Μαύρος καπνός σκεπάζει το Λεβερκούζεν – Φόβοι για επικίνδυνα αέρια που έχουν διαρρεύσει

Μια έκρηξη ακούστηκε στη γερμανική πόλη Λεβερκούζεν την Τρίτη. Σύμφωνα με τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό της Δυτικής Γερμανίας (NWR ), η έκρηξη σημειώθηκε, κατά πάσα πιθανότητα, σε εγκαταστάσεις καύσης απορριμμάτων της εταιρίας Currenta, στην περιοχή Μπούριγκ, κοντά στην έδρα της χημικής και φαρμακευτικής εταιρείας Bayer.

Εικόνες και βίντεο που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ένα τεράστιο σύννεφο καπνού να ανεβαίνει στον ουρανό και απλώνεται πάνω από τη πόλη.

Έκρηξη: Μαύρος καπνός σκεπάζει το Λεβερκούζεν – Φόβοι για επικίνδυνα αέρια που έχουν διαρρεύσει

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και Βοήθειας Καταστροφών (BBK) προειδοποίησε τους πολίτες να κλείσουν τα παράθυρά τους και να μείνουν μέσα επειδή υπάρχουν φόβοι για επικίνδυνα αέρια που έχουν διαρρεύσει.

Αμέσως μετά την έκρηξη ενεργοποιήθηκε η εφαρμογή «Nina», στο επίπεδο «Ακραίος Κίνδυνος», μέσω της οποίας οι κάτοικοι ενημερώθηκαν να παραμείνουν στα σπίτια τους και να κρατήσουν τις πόρτες και τα παράθυρά τους κλειστά. Όσοι βρίσκονταν σε εξωτερικούς χώρους έπρεπε να φροντίσουν να βρεθούν σε κλειστό κτίριο το συντομότερο δυνατό.

Η Αστυνομία της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας έχει διακόψει την κυκλοφορία και στις δύο κατευθύνσεις του οδικού άξονα Λεβερκούζεν – Κολωνία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος