Γερμανία: Δικαστήριο έκρινε “παράνομη” την απαγόρευση των συγκεντρώσεων στην Χαϊντενάου

Γερμανικό δικαστήριο έκρινε την Παρασκευή ότι είναι “παράνομη” η απόφαση να απαγορευθούν μέχρι τη Δευτέρα οι διαδηλώσεις στην πόλη Χαϊντενάου, ώστε να αποφευχθεί το ξέσπασμα νέων συγκρούσεων με την εμπλοκή ακροδεξιών που έχουν ήδη διαδηλώσει κατά των κέντρων φιλοξενίας ξένων στην πόλη.

Το διοικητικό δικαστήριο της Δρέσδης απέρριψε το επιχείρημα των τοπικών αρχών, σύμφωνα με τις οποίες η περιφερειακή αστυνομία δεν διαθέτει το δυναμικό προκειμένου να εγγυηθεί την ασφάλεια των συγκεντρώσεων, επισημαίνοντας πως “οι αστυνομικές δυνάμεις άλλων περιφερειακών κρατιδίων και του ομοσπονδιακού κράτους είναι διαθέσιμες”.

Το δικαστήριο έκρινε ότι το μέτρο εξαίρεσης ελήφθη σε σχέση με “τα γεγονότα του περασμένου Σαββατοκύριακου, όταν αστυνομικοί και υποστηρικτές της ακροδεξιάς συγκρούστηκαν μπροστά από ένα κέντρο προσφύγων”, όμως οι αρχές δεν εξήγησαν γιατί “οι συγκεντρώσεις που προβλέπονται για αυτό το Σαββατοκύριακο” μπορεί να συνιστούν “κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια”.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, η απαγόρευση των συγκεντρώσεων στη Χαϊντενάου συνδέθηκε με “μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης” της αστυνομίας, της οποίας “οι διαθέσιμες δυνάμεις δεν είναι σε θέση να αποκριθούν σε μία πιθανή εξέλιξη της κατάστασης” και σε ενδεχόμενες συγκρούσεις ανάμεσα σε υποστηρικτές και πολέμιους των μεταναστών.

Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε ενώ ετοιμάζεται μια “γιορτή καλωσορίσματος των προσφύγων” την οποία οργανώνει κυρίως το κίνημα του αγώνα κατά της ακροδεξιάς “Αντιναζιστική Συμμαχία” και αναμενόταν να ξεκινήσει στις 15:00 (16:00 ώρα Ελλάδας).

Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι θα στείλει αστυνομικές ενισχύσεις στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στη Σαξονία μετά τα ρατσιστικά επεισόδια της περασμένης εβδομάδας, καθώς η Γερμανία καταγράφει ρεκόρ στις αφίξεις μεταναστών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος