Γαλλία: Αποκαλύψεις για την ύπαρξη Ρώσου κατασκόπου στο περιβάλλον του Λε Ντριάν όταν ήταν υπουργός Άμυνας

Σε ντοκιμαντέρ της δημόσιας τηλεόρασης το βράδυ της Κυριακής, ο πρώην διευθυντής των εξωτερικών μυστικών υπηρεσιών της Γαλλίας αποκάλυψε ότι το 2017 ανίχνευσαν έναν κατάσκοπο των Ρώσων στο στενό περιβάλλον του τότε Υπουργού Άμυνας και νυν Υπουργού Εξωτερικών Ζαν Yβ Λε Ντριάν.

Ανταπόκριση, Παρίσι: Θωμαΐς Παπαϊωάννου

Σύμφωνα με τον Μπερνάρ Μπαζολέ, το ανώτερο στέλεχος του Υπουργείου Άμυνας τον στρατολόγησε η Ρωσία του Πούτιν για να κατασκοπεύσει, χωρίς να δώσει όμως περισσότερες λεπτομέρειες για την ταυτότητα του συνεργάτη των Ρώσων.

Η ανακάλυψη έγινε από έναν έλεγχο ταυτοτήτων από αστυνομικούς στο Παρίσι το 2017 αφού εντόπισαν δυο άνδρες να ανταλάσσουν έναν φάκελο και υπέθεσαν ότι ήταν υπόθεση ναρκωτικών.

Ο πρώην επικεφαλής των εξωτερικών μυστικών υπηρεσιών Γαλλίας προειδοποιεί στο ντοκιμαντέρ της γαλλικής τηλεόρασης France 5 αφιερωμένο στον Βλάντιμιρ Πούτιν, ότι επειδή προέχει η μάχη κατά της τρομοκρατίας δεν πρέπει να υποτιμάται παράλληλα ότι η κατασκοπευτική δράση της “Ρωσίας, Κίνας κι άλλων, των Αμερικανών, ας μην εθελοτυφλούμε, είναι πιο έντονη από ποτέ”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος